Φάτε γλυκά «κόβοντας» τις θερμίδες τους

gunaika-troei-gluka-cupcake
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Αν είστε άνθρωποι «του γλυκού», ξέρετε καλά ότι δύσκολα «κόβονται». Δεν χρειάζεται όμως να τα βγάλετε εντελώς από τη διατροφή σας, απλώς να μειώσετε τις θερμίδες τους, με έξυπνα κόλπα.

Δεν χρειάζεται να προβείτε σε ενέργειες επαναστατικές και να πετάξετε το κουτί με τα γλυκά ή την τούρτα που έχει ξεμείνει στο ψυγείο και επιμένει να σας «φωνάζει» σε κάθε λιγούρα. Αντίθετα, εφαρμόστε μερικά έξυπνα κόλπα, ώστε να μην στερείστε τα αγαπημένα σας γλυκά, αλλά και να μην φορτώνεστε όλο το πλήθος των θερμίδων τους.

  • Σταματήστε να τρώτε το γλυκό σας, όταν φτάνετε στη βάση. Οι άκρες και η βάση σ' ένα κομμάτι τούρτας, για παράδειγμα, περιέχουν περισσότερες θερμίδες, γιατί απορροφούν το βούτυρο που χρησιμοποιήθηκε για να λαδώσει το ταψί.
  • Προτιμήστε το σορμπέ, αντί για το παγωτό. Με το σορμπέ μπορείτε να φάτε μισή κούπα παραπάνω και πάλι να μην πάρετε τόσες θερμίδες, όσες σας φορτώνει ένα παγωτό.
  • Αν παρόλα αυτά επιμένετε στο παγωτό, μην πάρετε χωνάκι. Προτίμησε ένα κυπελάκι, χωρίς σιρόπια, τρούφες και σαντιγί, έτσι ώστε να γλιτώσετε τις έξτρα θερμίδες από όλα αυτά, αλλά και από το χωνάκι.
  • Μπορείτε να φάτε ένα κομμάτι τούρτας, όταν ο πειρασμός είναι μεγάλος, αρκεί να ξύσετε όλη τη σκληρή σοκολάτα που έχει γύρω γύρω.
  • Προτιμήστε να φάτε 5 κουλουράκια μαρέγκας, αντί για 2 μπισκότα σοκολάτας.