Κεράσια, το υπερόπλο του καλοκαιριού

kerasia
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Είναι γλυκά και γευστικά, ενώ παράλληλα ωφελούν την υγεία μας. Ο λόγος για τα κεράσια, το καλοκαιρινό φρούτο που αγαπάμε.

Αν θέλετε να φάτε ένα φρούτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά, αλλά παράλληλα γευστικό και ωφέλιμο, επιλέξετε τα θαυματουργά κεράσια. Οι λόγοι είναι πολλοί αφού τα κεράσια:

Καταπολεμούν τους μυϊκούς πόνους

Αν μετά το γυμναστήριο, σας πονούν οι μύες και οι αρθρώσεις σας, τότε φάτε ένα μπολ κεράσια καθώς καταπολεμούν τις φλεγμονές και βοηθούν να αποκαταστηθούν οι μυϊκές βλάβες.

Βοηθούν στο να έχουμε όνειρα γλυκά

Αν υποφέρετε από αϋπνίες, πιείτε δύο ποτήρια χυμό κεράσι μέσα στην ημέρα και κοιμηθείτε χωρίς τη βοήθεια υπνωτικών. Τα κεράσια αυξάνουν την ποσότητα μελατονίνης στο αίμα, βοηθώντας μας να κοιμηθούμε ήρεμα και γλυκά.

Δρουν κατά του πονοκέφαλου

Έχετε ημικρανίες ή πονοκέφαλο; Τότε φάτε κεράσια, καθώς εμπεριέχουν βιοφλαβονοειδή και ανθοκυανίνη, δύο συστατικά με δράση παρόμοια με αυτήν της ασπιρίνης!

Πολεμούν τον καρκίνο

Μπορεί ένα τόσο ταπεινό φρούτο όπως το κεράσι να καταπολεμά τον καρκίνο; Οι ειδικοί λένε ναι, καθώς περιέχουν μεγάλη ποσότητα queritrin, ένα φλοβονοειδές με αντικαρκινικές ιδιότητες που καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα.

Ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση

Τα κεράσια είναι εξαιρετική πηγή καλίου που βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Παράλληλα κρατούν σε ισορροπία το νάτριο του σώματος αποτρέποντας την εμφάνιση υπέρτασης.