Διώξτε το πρήξιμο από τα μάτια

eyes
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Τα πρησμένα μάτια είναι σύνηθες φαινόμενο με πολλές αιτίες, που σχετίζονται με τον καθημερινό τρόπο ζωής και τις συνήθειές μας. Ας δούμε πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Λιγότερο αλάτι
Το αλάτι προκαλεί μεγάλη κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα η περιοχή κάτω και γύρω από τα μάτια να αποκτά αυτή την εικόνα κούρασης, μετά από ένα γεύμα πλούσιο σε νάτριο. Η μεγάλη παγίδα σε σχέση με το αλάτι είναι ότι κρύβεται σε πολλές τροφές, επομένως το να περιορίσετε την κατανάλωσή του στα γεύματα που παρασκευάζετε εσείς στο σπίτι, δε λύνει το πρόβλημα. Μια καλή λύση είναι να αποφεύγετε τα έτοιμα γεύματα και τις επεξεργασμένες τροφές. Στην περίπτωση των δεύτερων που αγοράζετε συσκευασμένες από τα σούπερ μάρκετ, καλό είναι να ελέγχετε την περιεκτικότητά τους σε αλάτι, όπως αυτή αναγράφεται στα συστατικά.

Θαλασσινό νερό ή αλατόνερο
Κάντε πλύσεις της μύτης με αλατόνερο ή θαλασσινό νερό. Πολλές φορές, η συσσωρευμένη υγρασία στα ιγμόρεια προκαλεί πρήξιμο κάτω από τα μάτια. Εισπνεύστε με δύναμη το νερό με το αλάτι (ή εκείνο της θάλασσας) από το ένα ρουθούνι και αφήστε το υγρό να βγει επαναλαμβάνοντας και από το άλλο την ίδια διαδικασία, σε κάθε ευκαιρία που σας δίνετε. Η τακτική αυτή βοηθά σημαντικά κυρίως όσους έχουν πρόβλημα αλλεργιών. 

Ψηλά το κεφάλι
Χρησιμοποιήστε δυο μαξιλάρια όταν κοιμάστε. Κρατώντας το κεφάλι ψηλά, αποτρέπεται τον οργανισμό από το να συγκρατήσει υγρά στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών. Το ίδιο πετυχαίνετε και με το να αποφεύγετε να κοιμάστε μπρούμυτα, αφού και σε αυτή την περίπτωση, η βαρύτητα δρα εις βάρος των ματιών σας.

Καλό ντεμακιγιάζ
Μην κοιμάστε βαμμένες. Τα προϊόντα μακιγιάζ κλείνουν τους πόρους του δέρματος, δεν το αφήνουν να αναπνεύσει, με αποτέλεσμα το πρωί να έχετε αυτή τη γνώριμη εικόνα του πρησμένου, κουρασμένου βλέμματος. Ξεβαφτείτε σχολαστικά και, αν ανήκετε στις περιπτώσεις γυναικών ή ανδρών με έντονο πρόβλημα γύρω από τα μάτια, επιλέξτε μια κρέμα με ειδική δράση για την αντιμετώπισή του. Μην ξεχνάτε ότι οι ώρες του ύπνου είναι αρκετές και σας δίνουν την ευκαιρία  να φροντίσετε την εμφάνισή σας άκοπα. 

Αλκοόλ stop
Προσοχή στο αλκοόλ που προκαλεί κατακράτηση και δεσμεύει την υγρασία στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των ματιών. Αν ωστόσο κάνετε το ατόπημα της υπερκατανάλωσης αλκοόλ, πιείτε άφθονο νερό πριν πέσετε για ύπνο.

Νερό, το ζωογόνο
Το νερό πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη, ανεξάρτητα από το αν έχετε πιει αλκοόλ ή όχι. Όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο θα δείτε την περιοχή γύρω από τα μάτια να ξεπρήζεται και τη συνολική εικόνα τους να αποκτά πιο υγιή, ξεκούραστη και νεανική όψη.

Πάγος, τσάι και κομπρέσα
Το κλάμα, η πολύωρη παραμονή μπροστά στον υπολογιστή ή το βιβλίο, επίσης μπορεί να προκαλέσουν, σε συνδυασμό με κάποιον από τους προαναφερόμενους λόγους, πρήξιμο στην περιοχή των ματιών. Μια κρύα κομπρέσα θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το πρόβλημα. Το ίδιο αποτέλεσμα θα έχετε αν εφαρμόσετε φέτες αγγουριού κάτω από τα μάτια, σακουλάκια από τσάι που θα έχετε προηγουμένως παγώσει ή ακόμη και κουταλάκια του γλυκού που πριν επίσης θα έχετε βάλει για κάμποση ώρα στο ψυγείο.