Λαμπερό χαμόγελο από τη φύση

xamogelo
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Όπως το καθαρό πρόσωπο και τα λαμπερά μαλλιά, έτσι και τα λευκά, αστραφτερά δόντια προσθέτουν στην εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή μας.

 Όχι, δεν αναφερόμαστε σε εκείνα τα λευκά του χιονιού δόντια που μοιάζουν και είναι αφύσικα και που απεικονίζονται σε τηλεοπτικά χαμόγελα που ανταλλάσσουν οι σταρς και οι celebrities. Αναφερόμαστε στο λευκό της υγείας και της καθαριότητας που όλοι θέλουμε να έχουμε όταν χαμογελάμε. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς μπορούμε να λευκάνουμε τα δόντια μας γρήγορα και φυσικά.

Μπανάνα
Ακούγεται ακραίo, όμως φημολογείται ότι έχει καλά αποτελέσματα. Ξεφλουδίστε μια μπανάνα και τρίψτε την εσωτερική της επιφάνεια στα δόντια σας για ένα λεπτό. Μετά, περιμένετε για ένα δεκάλεπτο προτού βουρτσίσετε τα δόντια σας με τον γνωστό τρόπο. Επιστημονική απόδειξη δεν υπάρχει, πάντως σίγουρα δεν έχετε κάτι να φοβηθείτε.

Μαγειρική σόδα και χυμό από λεμόνι
Η μαγειρική σόδα είναι αρκετά τραχιά ώστε να απομακρύνει από τα δόντια τα περιττά στοιχεία που έχουν συσσωρευτεί στην οδοντοστοιχία, ενώ ο χυμός λεμονιού λειτουργεί ως φυσικό λευκαντικό. Ο συνδυασμός είναι πολλά υποσχόμενος και το μυστικό της επιτυχίας είναι η σωστή αναλογία των δυο συστατικών. Δυο κουταλιές του γλυκού σόδα και τόσο λεμόνι όσο χρειάζεται για να φτιάξετε ένα κρεμώδες (όχι πολύ αραιό) μείγμα. Προσοχή όμως στη συχνότητα της χρήσης, γιατί το λεμόνι είναι όξινο.

Μηλόξιδο
Η σύστασή του είναι τέτοια που μπορεί να απομακρύνει τους λεκέδες από τα δόντια και να σκοτώσει τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας. Ρίξτε μισό κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι με νερό και τρίψτε τα δόντια σας με αυτό, χρησιμοποιώνας την οδοντόβουρτσα.

Τυρί
Σε πρόσφατη έρευνα με τη συμμετοχή 68 ανθρώπων, βρέθηκε ότι, αν αφήσουμε τα δόντια μας χωρίς βούρτσισμα για 48 ώρες και μετά καταναλώσουμε μια μικρή ποσότητα τυριού, όπως το τσένταρ, το Ph του στόματος επανέρχεται στα φυσιολογικά του επίπεδα. Η εκτίμηση είναι ότι το τυρί έχει ευεργετικές για τα δόντια μας ιδιότητες, χωρίς φυσικά αυτό να ακυρώνει την ανεκτίμηση αξία του καθημερινού, σχολαστικού βουρτσίσματος με οδοντόκρεμα.