Πανάδες, δυσχρωμίες και πώς να τις αντιμετωπίσετε

panades
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης μάς προτείνει τρόπους αντιμετώπισης των πανάδων, του μεγαλύτερου εχθρού μετά το καλοκαίρι!

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές και την υπερέκθεση στον ήλιο, είναι η ιδανική περίοδος για να προχωρήσετε στην αντιμετώπισή τους, μιας και μειώνεται σταδιακά η έντονη ηλιοφάνεια και είμαστε λιγότερο εκτεθειμένοι στον ήλιο, κάτι που ευνοεί και το αποτέλεσμα της θεραπείας. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με την βοήθεια του λέιζερ pixel. Πρόκειται για μια εφαρμογή λέιζερ που βοηθά να αφαιρεθεί η θαμπάδα και να αποκατασταθεί η ομοιόμορφη όψη της επιδερμίδας.

Πώς επιτυγχάνεται η Ανάπλαση & Ανανέωση του δέρματος του προσώπου με Pixel laser

Η δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και την αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας. Το laser «χαρογραφεί» την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν ένδειξη προβλήματος, όπως ουλές, χαλάρωση ή λεπτές γραμμές. Με αυτήν τη μέθοδο, το περιβάλλον του γύρω ιστού παραμένει ανέπαφο και η ανάρρωση είναι ταχύτατη, καθώς ο οργανισμός απομακρύνει δια της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που «χτυπά» η ακτίνα του pixel. Άμεσα, η όψη της επιδερμίδας αποκαθίσταται και δείχνει πιο νεανική και υγιής. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος. Συνήθως συνιστώνται 2-3 εφαρμογές, οι οποίες απέχουν μεταξύ τους 3 εβδομάδες περίπου.

Αμέσως μετά το λέιζερ pixel εφαρμόζεται ειδική μάσκα στο πρόσωπο για 15 λεπτά περίπου, που αποτελείται από κολλαγόνο, υαλουρονικό και άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως πολυβιταμίνες. Η μάσκα έχει την ιδιότητα να ενυδατώνει και ανανεώνει την επιδερμίδα του προσώπου. Διεγείρει τους ινοβλάστες συντελώντας στην αναγέννηση του κολλαγόνου, ενώ βοηθά και στη μείωση των λεπτών γραμμάτων & ρυτίδων χάρη στην ενυδάτωση και ενεργοποίηση του κολλαγόνου που προσφέρει. Με την εφαρμογή του λέιζερ pixel ανοίγουμε τους πόρους  της επιδερμίδας, έτσι ώστε μετά με την σειρά τους να εισχωρήσουν σε βάθος τα θρεπτικά συστατικά της μάσκας. Αυτή η εν τω βάθει  δράση στον ιστό του δέρματος επανα-ενεργοποιεί την παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αντιγήρανσης.
Το λέιζερ δεν ενδείκνυται αν υπάρχει κάποια σοβαρή δερματική πάθηση. Έπειτα από κάθε συνεδρία πρέπει να αποφεύγουμε τον ήλιο τις πρώτες ημέρες, ενώ η χρήση αντιηλιακού υψηλής προστασίας κρίνεται απαραίτητη. Η μέθοδος δεν παρουσιάζει κίνδυνο επιπλοκών, όταν εφαρμόζεται από ειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας.


* Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.
(ιατρεία: Αθήνα & Κηφισιά - Ηρώδου Αττικού 10 & Μενάνδρου 1), τηλ. 2107222070 www.agaitanis.gr / [email protected]