Οι γυναίκες θυμούνται τα πρώτα τους παπούτσια– αλλά όχι και όλους τους έρωτές τους...

oi-gunaikes-thumountai-ta-prota-tous-papoutsia-alla-oxi-kai-olous-tous-erotes-tous

ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Μπορεί ένα ζευγάρι παπούτσια να είναι πιο σημαντικό από έναν έρωτα; Και όμως ναι, απαντά μια έρευνα, που υποστηρίζει, πως οι γυναίκες, μπορεί να ξεχάσουν μια παλιά αγάπη αλλά όχι και ένα ζευγάρι παπούτσια που αγόρασαν…

Ο παραπάνω ισχυρισμός μπορεί να προκαλεί το ειρωνικό χαμόγελο των περισσότερων γυναικών, όμως αποτελεί επιστημονική ανακάλυψη ερευνητών μέσω μιας μελέτης, που έγινε για λογαριασμό της εταιρίας αποθήκευσης υποδημάτων Tszuji και δημοσιεύθηκε στην Daily Telegraph.

Παπούτσια-σύντροφος: σημειώσατε 1-0!

Είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι πανάκριβα παπούτσια σαν αυτά, που φορούσε η Sarah Jessica Parker, στο «Sex and the city», είτε για ένα απλό ζευγάρι αθλητικά, οι γυναίκες, σε ποσοστό 92%, ποτέ δεν ξεχνούν τα πρώτα παπούτσια, που αγόρασαν με δικά τους χρήματα. Και από την άλλη πλευρά, μόνο 1 στις 3, μπορεί να θυμηθεί το όνομα του άνδρα, που φίλησε για πρώτη φορά…

Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε, πως οι γυναίκες έχουν μια σχέση ερωτική με τα παπούτσια τους, αλλά η παραπάνω έρευνα, ήρθε να το επιβεβαιώσει και με το παραπάνω.

Έτσι, η έρευνα, θέλοντας να εισχωρήσει στα άδυτα της γυναικείας ψυχολογίας, προσπάθησε να εξετάσει τη σχέση των γυναικών με τα παπούτσια τους αλλά και να συγκρίνει την σπουδαιότητα ενός ζευγαριού παπουτσιών με μια παλιά αγάπη….

Τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικά. Έτσι λοιπόν, ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης άνω του 96%, των γυναικών, δήλωσε, ότι μετάνιωσε, που πέταξε ένα ζευγάρι παπούτσια ενώ ένα ποσοστό μόλις 15% των συμμετεχόντων, ανέφερε, πως μετάνιωσε, που εγκατέλειψε κάποια παλιά της σχέση!

Καλύτερα τα παπούτσια από τον έρωτα…

Για τους σκοπούς της έρευνας, ερωτήθηκαν πάνω από 1.000 γυναίκες και υποβλήθηκαν σε ερωτήσεις από τους ερευνητές σχετικά όχι μόνο με το τι θυμούνται ή αισθάνονται για τα παπούτσια τους αλλά και για ορισμένες παλιότερες σχέσεις τους.

Οι ερευνητές ανέφεραν, πως πίσω από τη λατρεία των γυναικών για τα παπούτσια, κρύβονται οι λόγοι, που καθορίζουν τις καταναλωτικές τους συνήθειες. Οι περισσότερες γυναίκες, αγοράζουν ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια για μια ειδική περίπτωση, όπως ένας γάμος, κάποια γενέθλια ή ένα πάρτι. Και παρά τις αντιρρήσεις των συντρόφων τους, αρκετές γυναίκες σπανίως πετούν τα παλιά παπούτσια, δημιουργώντας έτσι μια τεράστια συλλογή ως τα βαθιά τους γεράματα, που περιλαμβάνει μέχρι και ζευγάρια παπουτσιών, που δεν φορέθηκαν ποτέ ή φορέθηκαν ελάχιστα μέσα στα χρόνια…

Οι γυναίκες, είναι πολύ πιο δεμένες με τα παπούτσια τους, από ότι νομίζαμε στο παρελθόν, αναφέρουν οι ερευνητές «Σε ρομαντικές ταινίες του κινηματογράφου παρακολουθούσαμε τις γυναίκες να φυλάνε τα ερωτικά τους γράμματα σε ένα κουτί παπουτσιών, αλλά τελικά, όπως αποδείχθηκε, τα παπούτσια ήταν πιο πολύτιμα από τα ερωτικά γράμματα…», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

Όταν η Κάρι-κατά κόσμον Σάρα Τζέσικα Πάρκερ-ρωτήθηκε σε επεισόδιο του διάσημου «Sex and City» από τράπεζα που πήγε να πάρει δάνειο αν έχει ακίνητη περιουσία απάντησε: «Όχι, αλλά έχω πολλά ακριβά παπούτσια…».

«Οι γυναίκες φέρονται στα παπούτσια τους, όπως στους καλύτερούς τους φίλους», τονίζουν οι ερευνητές, «και όπως φαίνεται οι αναμνήσεις των παπουτσιών τους είναι δυνατότερες από τις αναμνήσεις των προηγούμενων σχέσεών τους».

Όταν μιλούν οι αριθμοί…

Παλιότερες έρευνες αναφέρουν, πως κάθε γυναίκα έχει κατά μέσο όρο 19 ζευγάρια παπούτσια. Από αυτά, φορά τα 4 ζευγάρια τακτικά ενώ υπάρχουν και 1-2 ζευγάρια, που είτε δεν έχει φορέσει ποτέ είτε έχει φορέσει ελάχιστα. Περίπου 1 στις 6 γυναίκες, έχουν πάνω από 30 ζευγάρια παπούτσια στις ντουλάπες τους ενώ το 1/3 των γυναικών που ρωτήθηκαν, δήλωσε, πως αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αποθήκευσή τους. Και κατά μέσο όρο, οι γυναίκες αγοράζουν 4 ζευγάρια παπούτσια τον χρόνο.

Επίσης, παρόλο που η πλειοψηφία των γυναικών, δηλώνει, πως η αγορά παπουτσιών, δεν τους έχει δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα, ωστόσο, 1 στις 7 αναφέρουν, πως έχουν αγοράσει και κρύψει από τον σύντροφό τους τουλάχιστον ένα νέο ζευγάρι παπούτσια…

ΛΙΛΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ

[email protected]