Τρία σημεία που πρέπει να προσέξετε στο πρωινό σας

meli-bromi-snak
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Το πρώτο γεύμα της ημέρας μάς βοηθάει να ξεκινήσουμε με ενέργεια και στο πλαίσιο ενός υγιεινού lifestyle να διατηρήσουμε τη σιλουέτα μας και να κάνουμε καλό στην υγεία μας. Αρκεί να είναι σωστό και ολοκληρωμένο.

Τι χρειάζεται, λοιπόν, το πρωινό μας για να μας χαρίζει τα μέγιστα οφέλη;

Να έχει βρόμη: Λόγω του ότι έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, μειώνει κατά 33% την πιθανότητα εμφάνισης κηλίδων που οφείλονται στη γήρανση, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. Γενικότερα, η συνεχής κατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη φαίνεται πως προκαλεί κυτταρικές βλάβες.

Να μας παρέχει φυτικές ίνες: Οι φυτικές ίνες βρίσκονται στα φρούτα, στο ψωμί ολικής άλεσης, στα δημητριακά και πρέπει να βάλετε στόχο να λαμβάνετε τουλάχιστον 4 γραμμάρια φυτικών ινών με κάθε μερίδα. Σύμφωνα, μάλιστα με μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου για τη Δημόσια Υγεία στην Ολλανδία, για κάθε 10 γραμμάρια φυτικών ινών που καταναλώνετε καθημερινά, μειώνετε την πιθανότητα θανάτου από τη στεφανιαία νόσο κατά 17%. Εμπλουτίστε, λοιπόν, το πρωινό σας, με φρούτο και φτιάξτε σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης.

Να συμπεριλαμβάνει βιταμίνη Β6: Μια σημαντική βιταμίνη του συμπλέγματος Β, η βιταμίνη Β6 εμπλέκεται σε πλήθος λειτουργιών του οργανισμού. Βοηθά, για παράδειγμα, το σώμα να μετατρέπει τις πρωτεΐνες, το λίπος και τους υδατάνθρακες σε ενέργεια, συμβάλλει στη διατήρηση υγιούς ανοσοποιητικού και νευρικού συστήματος, βοηθά στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων, παίζει ρόλο στην παραγωγή ορμονών κ.ά. Φροντίστε να την εντάξετε στη διατροφή σας, ξεκινώντας από το πρώτο κιόλας γεύμα της ημέρας. Θα τη βρείτε στον ηλιόσπορο, το φιστίκια Αιγίνης, στον τόνο, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, τις μπανάνες, τα αβοκάντο και το σπανάκι.