Ιδέες για να κόψετε 500+ θερμίδες από τα γεύματα της ημέρας

thermides-diaita
ΤΡΙΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας και μαζί με τις ιδέες που θα σας βοηθήσουν να κόψετε θερμίδες από κάθε γεύμα, χάστε τα κιλά που θέλετε και δείτε τη σιλουέτα σας να ομορφαίνει.

Ένας από τους βασικούς τρόπους να χάσει κάποιος κιλά είναι να μειώσει τις θερμίδες που καταναλώνει κάθε μέρα. Πόσες όμως πρέπει να κόψετε για να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα; Κόβοντας 500 θερμίδες την ημέρα από τη διατροφή σας, μπορείτε να χάσετε μισό κιλό την εβδομάδα, χωρίς να αισθανθείτε ότι κάνετε δίαιτα. Δείτε πώς να μειώσετε θερμίδες από το φαγητό και μάλιστα από κάθε σας γεύμα, βάλτε την άσκηση στη ζωή σας και ετοιμαστείτε για θεαματικά αποτελέσματα.

Πρωινό

  • Προσθέστε στο γιαούρτι ή στα δημητριακά σας μισό φλιτζάνι μύρτιλα (42 θερμίδες), αντί για το ¼ του φλιτζανιού σταφίδες (108 θερμίδες).
  • Αντί για τοστ, που απαιτεί 2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης (120 θερμίδες), προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε 1 φέτα (60 θερμίδες) στην οποία να προσθέσετε επάνω τη γέμιση του τοστ.

Μόλις γλιτώσατε 126 θερμίδες από το πρωινό σας.

Μεσημεριανό

  • Φάτε φρούτο λίγο πριν το γεύμα σας. Εκτός του ότι το φρούτο στο άδειο στομάχι παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτοξίνωση του οργανισμού και μας παρέχει ενέργεια για την απώλεια βάρους και άλλες δραστηριότητες, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, όσοι τρώνε μήλο 15-20 λεπτά πριν το γεύμα τους, καταναλώνουν μέχρι και 187 λιγότερες θερμίδες. Αφαιρώντας τις θερμίδες του μήλου (80 θερμίδες), γλιτώνετε έως και 100 θερμίδες με αυτό τον τρόπο.
  • Προτιμήστε να αντικαταστήσετε τη μαγιονέζα (70 θερμίδες σε 1 κουταλιά της σούπας) με κότατζ τσιζ που αποδίδει τις μισές θερμίδες στην ίδια ποσότητα.

Μόλις γλιτώσατε 135 θερμίδες από το μεσημεριανό σας.

Βραδινό

  • Γλιτώστε μέχρι και 100 θερμίδες, φτιάχνοντας μια μακαρονάδα από κολοκύθι, αντί για την κλασική μακαρονάδα. Δείτε πώς να τη φτιάξετε εδώ.
  • Βγάλτε τα κρουτόν από τη σαλάτα σας, έχοντας υπόψη ότι φτάνουν τις 50 θερμίδες τα 5.

Μόλις γλιτώσατε 150 θερμίδες από το βραδινό σας.

Γλυκό

  • Αντί για 1 κομμάτι κέικ που μπορεί να φτάνει τις 250 θερμίδες, αρκεστείτε σε 2 κομματάκια μαύρης σοκολάτας (80 θερμίδες).

Μόλις γλιτώσατε 170 θερμίδες από το γλυκό σας.

Σνακ

  • Αν καταναλώνετε ξηρούς καρπούς, προτιμήστε τα φιστίκια Αιγίνης, που έχουν έχουν τις λιγότερες θερμίδες (3-4 θερμίδες το 1) και λόγω του κελύφους επιβραδύνεται η κατανάλωσή τους. Τα καρύδια για παράδειγμα φτάνουν τις 12 θερμίδες το 1 και τα αμύγδαλα 7 θερμίδες το 1.

Μόλις γλιτώσατε 30-80 θερμίδες ανά 10 ξηρούς καρπούς.

Extra tip:
Αν καταφέρετε να τρώτε συγκεντρωμένοι στο φαγητό σας, χωρίς να χαζεύετε στην τηλεόραση, θα μπορέσετε να καταναλώσετε μέχρι και 288 θερμίδες λιγότερες την ημέρα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης.