Ποιες τροφές δεν θα σας παχύνουν ΠΟΤΕ

biologika-laxanika
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Υπάρχουν κάποιες τροφές εκεί έξω, που όσο κι αν τις καταναλώνετε, δεν πρόκειται να σαμποτάρουν τη δίαιτά σας και τη σιλουέτα σας. Απεναντίας, θα σας ωφελήσουν τόσο στη δίαιτα, όσο και στην υγεία.

Μπορεί στην παρακάτω λίστα να μην βρείτε τροφές όπως σοκολάτα και ζυμαρικά με σάλτσα, αλλά σίγουρα θα βρείτε γευστικές τροφές που υπόσχονται να μην σας χαλάσουν τα σχέδια για λεπτή σιλουέτα, ούτε να σας μείνουν αδιάφορα στη γεύση, ενώ ταυτόχρονα θα σας χαρίσουν πλούσια οφέλη.

Πιπεριές: 30 θερμίδες η μία μέτρια
Ίσως από τα πιο αρωματικά και γευστικά λαχανικά, οι πιπεριές, μπορούν να ταιριάξουν παντού, από σαλάτες μέχρι σάλτσες και πίτσες, προσθέτοντας ελάχιστες θερμίδες, αλλά πλούσιο άρωμα και γεύση στα πιάτα σας. Εκτός αυτού, είναι πλούσιες σε βιταμίνη C τονώνοντας την άμυνα του οργανισμού σας, ενώ οι καυτερές πιπεριές με την καψαϊκίνη τους τονώνουν τον μεταβολισμό, εμποδίζει τη δημιουργία λίπους.

Κατσαρό λάχανο: 33 θερμίδες ανά φλιτζάνι (ψιλοκομμένο)
Έχοντας δημιουργήσει πολύ ντόρο γύρω από το όνομά του τα τελευταία χρόνια, το κατσαρό λάχανο φιγουράρει σε κάθε λίστα με υγιεινές υπερτροφές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μάλιστα, οι άνθρωποι που σημειώνουν χαμηλή πρόσληψη σε αυτού του είδους τα λαχανικά, παρουσιάζουν μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ο λόγος είναι ότι όσοι το καταναλώνουν, καταφέρνουν με λίγες θερμίδες να προσθέτουν φυτικές ίνες στη διατροφή τους και τελικά να καταναλώνουν λιγότερες τροφές άλλου είδους, πιο παχυντικές.

Μπρόκολο: 31 θερμίδες ανά φλιτζάνι (ψιλοκομμένο)
Τα σταυρανθή λαχανικά είναι πολύ ψηλά στη λίστα με τις τροφές με ελάχιστες θερμίδες και το μπρόκολο ειδικά, είναι από τα πιο ωφέλιμα. Η βαθιά πράσινη απόχρωσή του φανερώνει ότι είναι γεμάτο φυτοχημικά που καταπολεμούν τον καρκίνο και εκτός αυτού είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες φέρνουν το αίσθημα κορεσμού σύντομα και μας κάνουν να αισθανόμαστε χορτάτοι για πολλή ώρα. Προτιμήστε το ωμό ή στον ατμό και αξιοποιήστε το στα γεύματά σας σαν συνοδευτικό.

Μοβ λάχανο: 22 θερμίδες ανά φλιτζάνι (ψιλοκομμένο)
Σύμφωνα με ειδικούς, οι χρωματικές αποχρώσεις στα λαχανικά προσφέρουν πάντα κάποιου είδους αντικαρκινικά οφέλη κι όσον αφορά το μοβ, τα οφέλη επεκτείνονται και στην υγεία της καρδιάς. Φροντίστε να προσθέτετε όσο πιο συχνά μπορείτε μοβ λάχανο στη σαλάτα σας, έτσι ώστε να κάνετε το γεύμα σας πιο χορταστικό με λίγες θερμίδες και να τιθασεύετε τις λιγούρες σας αργότερα.

Κουνουπίδι: 27 θερμίδες ανά φλιτζάνι
Γνωρίζουμε ότι το πιθανότερο είναι το κουνουπίδι να μην βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στα αγαπημένα σας λαχανικά, την ώρα, όμως, του σνακ, μπορεί να αποτελέσει πολύ έξυπνη επιλογή. Αν το να το καταναλώσετε ωμό δεν σας ενθουσιάζει, μπορείτε να του προσθέσετε νοστιμιά με λίγο ελαιόλαδο, αρκεί να έχετε υπόψη σας ότι κάθε κουταλάκι του γλυκού προσθέτει 45 θερμίδες. Μια άλλη καλή επιλογή είναι να το προτιμήσετε στον ατμό και να το αρωματίσετε με βότανα και μπαχαρικά ή λίγο ξύσμα λεμονιού.

Ντοματίνια: 27 θερμίδες ανά φλιτζάνι
Αυτό είναι το μοναδικό φρούτο που θα δείτε στη λίστα κι ο λόγος είναι πως ενώ τα περισσότερα φρούτα έχουν περίπου 60 θερμίδες ανά θερμίδα, τα ντοματίνια φτάνουν μόλις τις 27. Εκτός από το να τα προσθέσετε στη σαλάτα σας, μπορείτε να τα προτιμήσετε και ως σνακ στη θέση κάποιου άλλου φρούτου, λαμβάνοντας τα ίδια οφέλη, χωρίς την έξτρα ζάχαρη.

Σπανάκι: 7 θερμίδες ανά φλιτζάνι
Τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά είναι πάντα η σίγουρη λύση και το σπανάκι θα μπορούσε να είναι ο… αρχηγός τους. Εκτός του ότι έχει μηδαμινές θερμίδες, μπορεί να ωφελήσει τρομερά τον οργανισμό, ειδικά αν γυμνάζεστε εντατικά, αφού βοηθά στην «επιδιόρθωση» και στο «χτίσιμο» μυών, παρέχοντας ασβέστιο στον οργανισμό.