Οι 10 ιδέες για «έξυπνα» σνακ εκτός σπιτιού

oi-10-idees-gia-eksupna-snak-ektos-spitiou

ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Ο Ευτύχης Μπλέτσας προτείνει στους αναγνώστες του click@Life τις 10 καλύτερες επιλογές για σνακ, λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες κόστος, υγεία και θρεπτική αξία.

Είτε αναζητάς την καλύτερη επιλογή για ένα υγιεινό και οικονομικό γεύμα στο γραφείο, είτε είσαι μαμά και αναρωτιέσαι τι μπορείς να δώσεις στο παιδί σου να πάρει μαζί του στο σχολείο, το θέμα «σνακ» είναι σίγουρο πως σε απασχολεί. Η παρακάτω λίστα περιέχει τις 10 καλύτερες επιλογές για σνακ λαμβάνοντας υπόψη τους παράγοντες κόστος, υγεία και θρεπτική αξία.

Φρέσκα φρούτα και κυρίως μπανάνα, τη βασίλισσα των σνακ ! Η ευκολοκουβάλητη λύση που δε χρειάζεται πλύσιμο και είναι χορταστική και νόστιμη. Άλλες ιδανικές φρουτεπιλογές για σνακ εκτός σπιτιού αποτελούν τα μανταρίνια και το μήλο!

Αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες, χουρμάδες και βερίκοκα. Αν δε μπορείς να βρεις ή να κουβαλήσεις φρέσκα φρούτα, τα αποξηραμένα αποτελούν μία καλή εναλλακτική.

Ξηροί καρποί, ωμοί και ανάλατοι (αμύγδαλα, φουντούκια και καρύδια). Θρεπτικοί, δυναμωτικοί και συμπληρώνουν διατροφικά ένα φρούτα. Μία μπανάνα και 5 καρύδια είναι υπερπλήρες δυναμωτικό σνακ.

Μπάρες δημητριακών ολικής αλέσεως ή ξηρών καρπών και φρούτων. Μπορείς να φτιάξεις και τις δικές σου στο σπίτι! Δες μία τέλεια συνταγή σε βίντεο εδώ: http://bletsas.gr/mpares-me-meli/ . Ένα μικρό παστέλι με σουσάμι και μέλι είναι επίσης μία καλή επιλογή.

Ροφήματα, smoothies και χυμούς φρούτων ή λαχανικών που σε δροσίζουν και σε γεμίζουν ενέργεια. Προσοχή: Να είναι 100% φυσικοί.

Καλές επιλογές: Πολύσπορα κριτσίνια, κριθαρένια παξιμάδια, κουλούρι ή φρυγανιές ολικής με ελιές, βραστό αυγό, ελαφρύ στραγγιστό γιαούρτι ή ένα κομμάτι καλής ποιότητας τυρί.

Τονοσνακ: Ψάρι τόνος σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με Κρητικά παξιμαδάκια ολικής άλεσης. Ένα απόλυτα Μεσογειακό σνακ για κάθε στιγμή.

Μία σαλάτα σε τάπερ ή ένα έτοιμο γεύμα που ακολουθεί κάποιες βασικές προδιαγραφές, όπως να μην έχει συντηρητικά, να είναι μαγειρεμένο με ελαιόλαδο και να είναι νόστιμο!

Έξυπνα Σάντουιτς: Μπορείς να ετοιμάσεις από το σπίτι ένα υγιεινό σάντουιτς με τόνο, ζαμπόν γαλοπούλας, ελαφρύ τυρί. Μην ξεχάσεις τα λαχανικά όπως πολύχρωμες πιπεριές ντομάτα και μαρούλι.

Κομμένα λαχανικά (αγγούρι, καρότο, πιπεριές, ντομάτα) με το αγαπημένο σου ντιπ. Μπορεί να είναι χούμους, κρέμα από αβοκάντο ή γιαούρτι.

Μιξ Δημητριακών

Μπορείς να βάλεις σκέτα δημητριακά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα σε ένα σακουλάκι και να το έχεις πάντα μαζί σου.

Θέλεις και άλλες ιδέες; Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Ευτύχη με χρήσιμες συμβουλές και νόστιμες συνταγές για έξυπνο φαγητό. Ιδανικό για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να αυξήσουν την διατροφική τους ευφυΐα! Δείτε το εδώ: http://bletsas.gr/mmbook/ .

Ο Ευτύχης Μπλέτσας είναι συγγραφέας της «Μαγειρικής Οικονομίας», παρουσιαστής στην «Κουζίνα της Μαμάς» και στα «Μουσικομαγειρέματα» που προάγουν την Υγεία και την έξυπνη Διατροφή με Εκπαιδευτική Ψυχαγωγία. Για περισσότερες πληροφορίες, άρθρα και συνταγές μπείτε στο http://bletsas.gr/ .