Η ειδικός προτείνει: Σούπα με ντομάτα και βρώμη

soupa-ntomata
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Μια σούπερ γευστική και υγιεινή σούπα από την Αναστασία Κόκκαλη, Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, ό,τι πρέπει για τις πιο κρύες φθινοπωρινές βραδιές.

Όταν η θερμοκρασία πέφτει, η ζεστή σούπα μπαίνει δυνατά στις προτιμήσεις μας. Φτιάξτε μια πολύ νόστιμη, light σούπα με ντομάτα και βρώμη, που θα σας χαρίσει μπόλικη βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και αντιμικροβιακή δράση.

Υλικά:
- 3 ντοματάκια κονκασέ
- 1 φλιτζ. τσαγιού χυμό ντομάτας
- ½ ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ½ λίτρο ζωμό λαχανικών
- ½ ποτ. κρασιού φυτική κρέμα γάλακτος light
- 1 κουτ. γλ. πέστο βασιλικού
- 5 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
- ½ ποτ. κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Αχνίζετε το κρεμμύδι με το νερό και μετά προσθέτετε το ελαιόλαδο. Προσθέστε τα ντοματάκια και τον χυμό και ανακατεύετε. Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών και βράζετε για 15 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, προσθέστε την βρώμη και ανακατέψτε καλά. Τέλος, προσθέστε το πέστο βασιλικού και την κρέμα γάλακτος και βράστε για ακόμη 5 λεπτά. Αν θέλετε περάστε τη σούπα από το μπλέντερ για να γίνει βελουτέ.

Αναστασία Κόκκαλη, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Αριστοτέλους 8 Θεσσαλονίκη 2310 224627
, email: [email protected], anastasiakokkali