Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής…πλησιάζει

logo-diatrofis
ΤΡΙΤΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Βελτιώστε τη διατροφή σας, ενημερωθείτε για την υγιεινή διατροφή, βρείτε το Δείκτη Μάζας του Σώματός σας και πολλά άλλα, την Παρασκευή 16/10, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής και του event που διοργανώνει η επιστημονική ομάδα «Λόγω Διατροφής».

Η Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού-Διατροφής εορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης του Οργανισμού Τροφίμων & Γεωργίας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (16/10/1945).

Για 9η συνεχή χρονιά, την Παρασκευή 16/10, η Επιστημονική Ομάδα «Λόγω Διατροφής» θα γιορτάσει με λαμπρότητα την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2015 στον πεζόδρομο της οδού Δελφών & Σκουφά στο Κολωνάκι, διοργανώνοντας ολοήμερη διαδραστική εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα «Βελτιώνω τη διατροφή μου, τρώω σωστά», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρίας.

Οι εκδηλώσεις της Επιστημονικής Ομάδας «ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» έχουν ως στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία της υγιεινής και ποιοτικής διατροφής. Αν παρευρεθείτε, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Από το πρωί της Παρασκευής (16/10, 11.00 π.μ.-7.00 μ.μ.), οι ειδικοί της Επιστημονικής Ομάδας «Λόγω Διατροφής» με επικεφαλής τον Κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο κ. Δημήτρη Γρηγοράκη θα βρίσκονται στον Πεζόδρομο της οδού Δελφών στο Κολωνάκι για να ενημερώνουν σχετικά με τα οφέλη της σωστής και ποιοτικής διατροφής στην υγεία μικρών και μεγάλων.
  • Επιπλέον, θα συζητήσουν και θα πληροφορήσουν το κοινό σχετικά με το ιδανικό μενού, με βάση τις προσωπικές τους ανάγκες και ιδιαιτερότητες.
  • Eleni Tsoni
    Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί, να βρει τον ατομικό του Δείκτη Μάζας Σώματος.
  • Ακόμα, το κοινό μπορεί να συμπληρώσει το test «Πόσο ποιοτική είναι η διατροφή μου;», όπου θα διαπιστώσει το πόσο σωστά τρέφεται, καθώς και το διατροφικό κίνδυνο που τυχόν διατρέχει.
  • Ταυτόχρονα, όλοι θα ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βελτιώσουν τη διατροφή τους, λαμβάνοντας δωρεάν το ειδικά σχεδιασμένο εγχειρίδιο «Βελτιώνω τη διατροφή μου!», στο οποίο περιέχονται πολύτιμες πληροφορίες για τη σημασία της σωστής διατροφής.
  • Το βράδυ της Παρασκευής στις 8.00 μ.μ. σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Εν Δελφοίς (Δελφών 5, Κολωνάκι) θα ανακοινωθούν για πρώτη φορά σημαντικά ερευνητικά, επιστημονικά δεδομένα (από την πρόσφατη δημοσίευση του Δρ. Γρηγοράκη στο European Journal of Nutrition Aug 015) σχετικά με τις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει το φαινόμενο της κεντρικής παχυσαρκίας σε παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα. Επιπλέον, διακεκριμένοι ομιλητές θα καταθέσουν την άποψή τους σχετικά με την αναγκαιότητα και τους τρόπους βελτίωσης της διατροφής. Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Γρηγοράκης PhD Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Σόφη Πασχάλη Γυμνάστρια, Καλλιόπη Γκούσκου PhD Μοριακή Βιολόγος.
  • Θα ακολουθήσει εκδήλωση προς τιμήν των προσκεκλημένων με πολλές εκπλήξεις, θαυμάσια διαιτητικά εδέσματα και προϊόντα των Χορηγών Εταιρειών.

Δείτε βίντεο για την παγκόσμια ημέρα διατροφής στο youtube και ετοιμαστείτε να γιορτάσετε μια ολόκληρη μέρα αφιερωμένη στη Διατροφή!

Πληροφορίες: http://logodiatrofis.gr/2012-06-28-06-30-54/3997-pagkosmia-hmera-diatrofis-2015