Μπανάνα: το φυσικό και δυναμωτικό σνακ κάθε ώρας

mpanana
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Μας δίνει την αίσθηση καλοκαιριού όλο το χρόνο κι εκτός του ότι είναι αρωματική και χορταστική, ξεχειλίζει από βιταμίνες, μέταλλα και υδατάνθρακες, αποτελώντας ένα από τα πιο ενεργειακά φρούτα!

Η παγκόσμια κατανάλωσή της που αγγίζει τα 74 εκατομμύρια τόνους, με την Ελλάδα να καταναλώνει 86 χιλιάδες τόνους συνολικά ανά έτος (7,7 κιλά κατά κεφαλήν κατανάλωση), κάτι που δείχνει ότι η μπανάνα είναι ανάμεσα στα αγαπημένα φρούτα παγκοσμίως κι απ’ ό,τι φαίνεται οι λόγοι είναι πολλοί.

Το κάλιο που περιέχει και η απαλλαγή της από νάτριο ισοδυναμεί με πρόληψη απέναντι σε πολλές παθολογικές καταστάσεις, με την πρόληψη απέναντι στις διαταραχές της πίεσης να είναι μια από αυτές. Συμβάλλει ακόμη στις βλάβες του κυκλοφορικού, χρησιμεύει για την πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου, αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C και δεν περιέχει λιπαρά και χοληστερίνη.

Έρευνα του Χάβαρντ, μάλιστα, έχει δείξει ότι οι άφθονες φυτικές ίνες στη μπανάνα βοηθούν αποτελεσματικά στην ανάρρωση των ανθρώπων που έχουν υποστεί έμφραγμα. Ο λόγος είναι μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες βοηθά την αποκατάσταση της υγείας τους και απομακρύνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Κι αν σας τρομάζουν όλα αυτά που ακούτε για το πόσο παχυντική είναι, αρκεί να γνωρίζετε ότι μια μπανάνα μεσαίου μεγέθους περιέχει μόλις 0,3 γρ. λίπους και 23 γρ. υδατανθράκων, ενώ οι θερμίδες της φτάνουν περίπου τις 100. Γι’ αυτό ξεφλουδίστε τη και απολαύστε τη χωρίς τύψεις.

Αν θέλετε να φτιάξετε το τέλειο γλυκό με μπανάνα και σοκολάτα, κάντε κλικ εδώ.