Apivita Juicy Bee Bar: αυστηρώς κατάλληλο για τους λάτρεις των χυμών

Juicy-bee-bar-apivita
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Βαρεθήκατε τον καθημερινό επεξεργασμένο και γεμάτο ζάχαρη καφέ σας; Θέλετε το πρωινό σας ρόφημα να σας αναζωογονεί και να σας κάνει να αισθάνεστε ενέργεια και ευεξία; Ψάχνετε ένα μέρος να δροσιστείτε στην…υγειά σας; Το βρήκαμε!

Μέχρι χθες, το πρώτο πράγμα που μας ερχόταν στο μυαλό όταν ξυπνούσαμε το πρωί ήταν ο εθιστικός καφές, τον οποίο αναζητά καθημερινά ο οργανισμός, για να ξεκινήσει να δουλεύει στο φουλ και να ανταπεξέλθει σε όλες τις δραστηριότητες της ημέρας. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν μετά την επίσκεψή μας στο Apivita Juicy Bee Bar, το πρώτο βιολογικό juice bar στην Ελλάδα, το οποίο κατάφερε να μας «ανοίξει τα μάτια» (από κάθε άποψη), χωρίς ίχνος καφεΐνης.

Σε ένα χώρο που εδώ και σχεδόν 2 χρόνια παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη και ολιστική πρόταση υγείας, ομορφιάς και αποτοξίνωσης, καταφέραμε να προσπεράσουμε όλα αυτά τα…λαχταριστά καλλυντικά και τις spa θεραπείες και να κατευθυνθούμε στον 1ο όροφο του Apivita Experience Store. Εκεί μας περίμεναν όλα τα superfoods του κόσμου, για να δούμε πώς θα τα βάλουμε στο ποτήρι μας σε ένα βιολογικό και γευστικό συνδυασμό με τις προτάσεις του Apivita Juicy Bee Bar, ελπίζοντας για ενέργεια σε κάτι διαφορετικό από τον καθιερωμένο καφέ αυτή τη φορά.

Έχοντας στο μυαλό μας ότι η «ομορφιά και η υγεία αρχίζουν από μέσα μας», ότι «είμαστε ό,τι τρώμε» και ότι «αν δεν προσέξουμε το σώμα μας, πού θα ζήσουμε;», όπως διαβάζαμε σε διάφορες γωνιές του Juicy Bee Bar, αρχίσαμε να ψάχνουμε τον κατάλογο. Νιώθοντας ήδη μια πνοή ευεξίας και μόνο που βρισκόμασταν στον ήρεμο χώρο του bar, ανάμεσα σε γύρη μελισσών, βασιλικούς πολτούς, μέλια, φρούτα κ.ο.κ., οι επιλογές μάς έβαλαν σε διλήμματα: από τη μία smoothies (6 ευρώ) εμπλουτισμένα με superfoods, εκχυλίσματα βοτάνων, βιταμίνες, όλα σε πρωτότυπες συνταγές που συνδυάζουν βιολογικά μέλια, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη, βότανα, που προέρχονται από τις βιολογικές καλλιέργειες και τα μελίσσια της Apivita και από την άλλη χυμοί φρούτων και λαχανικών (5-6 ευρώ) για κάθε γούστο, που παρασκευάζονται με αποχυμωτή υδραυλικής πρέσας, διατηρώντας έτσι τη μεγαλύτερη δυνατή βιολογική αξία τους, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία. Το πράγμα δυσκόλεψε όταν στο «παιχνίδι» μπήκε και το αμυγδαλόγαλα, το οποίο παρασκευάζεται κάθε πρωί, είναι φρέσκο και προσφέρεται σκέτο ή σε πεντανόστιμες παραλλαγές με μέλι, γύρη ή ωμό κακάο (4,8 ευρώ-6 ευρώ).

Αυτό που μας «κέρδισε» τελικά ήταν το smoothie Bee Young full of antioxidants, που κάτι η ονομασία του, η οποία παραπέμπει σε νεότητα, κάτι τα συστατικά του με γάλα αμυγδάλου, μπανάνα, βατόμουρο, acai, μέλι, βανίλια και lucuma (περουβιανό φρούτο πλούσιο σε ψευδάργυρο, σίδηρο, βιταμίνη Β3 και πολλά άλλα που και μόνο που τα διαβάζεις αισθάνεσαι πιο υγιής), μας έπεισε. Γλυκό, δροσερό, χορταστικό, με γεύση μπανάνας και βατόμουρου να αναμειγνύονται με το μέλι και το αμυγδαλόγαλα, όλα σε ένα έντονο μοβ χρώμα, το Bee Young ήταν απόλυτα πλούσιο σε υφή και γεύση και ό,τι έπρεπε για βιταμινούχο σνακ, ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό. Ο Δημήτρης που μας το έφτιαξε, μάλιστα, μας αποκάλυψε -εκτός από τα οφέλη του- και ένα από τα «κόλπα» του: για να πήξει το smoothie χωρίς κλασικό γάλα και γιαούρτι, χρησιμοποιεί παγωμένη μπανάνα, καθιστώντας έτσι και τα παγάκια και το αγελαδινό γάλα περιττά.

Αφού ήπιαμε και τη…δύναμή μας, «τσιμπώντας» τα βατόμουρα που στόλιζαν το smoothie μας, και τριγυρίσαμε στο χώρο -όπου μπορείς να κάτσεις και να σερφάρεις στο διαδίκτυο, να πάρεις μια ανάσα από τα ψώνια ή τη βόλτα ή ακόμα και να πεταχτείς από το γραφείο- θελήσαμε να δοκιμάσουμε και κάτι σε πιο…πράσινο. Ο χυμός Bee Green ήταν η ιδανική επιλογή με πράσινο μήλο, σπανάκι, σέλινο, λεμόνι και τζίντζερ, απόλυτα δροσερός, με το λεμόνι και το τζίντζερ να του δίνουν έξτρα άρωμα, σε ισορροπία ανάμεσα στο όξινο και το καυτερό. Όποιος θέλει, μάλιστα, μπορεί να διαβάσει τα οφέλη των superfoods που κυκλοφορούν σε ένα φυλλάδιο στο bar και να προτείνει τις δικές του αλχημείες, φτιάχνοντας χυμούς που ανταποκρίνονται στα γούστα του, αλλά και στις ευαισθησίες που μπορεί να έχει.

Δεν ξέρουμε αν ήταν η «επέλαση» αντιοξειδωτικών στον οργανισμό μας, οι συνδυασμοί των βιολογικών προϊόντων, το φρέσκο αμυγδαλόγαλα και η πλούσια υφή και γεύση του Bee Green και του Bee Young που μας χάρισαν ενέργεια, αλλά μετά την επίσκεψή μας στο Apivita Juicy Bee Bar, κατεβήκαμε τη Σόλωνος πιο αναζωογονημένοι από ποτέ -κι ας μην είχαμε πιει καφέ ακόμα. Μάλλον αυτό το πρωινό ήπιαμε κυριολεκτικά «στην υγειά μας».

Πληροφορίες: Apivita Juicy Bee Bar, Apivita Experience Store 1ος όροφος, Σόλωνος 6, Αθήνα, 210 3640560, ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Τετ.-Σάββατο: 10.00-17.00, Τρίτ.-Πέμπ.-Παρ.: 10.00-19.00, http://www.apivita.com/hellas/apivita-experience-store, https://www.facebook.com/apivita

Τζούλια Τασώνη