Πώς να μυρίζετε όμορφα όλη τη μέρα

aroma
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Η καλή μυρωδιά που μας συνοδεύει δεν είναι μόνο θέμα καθαριότητας και κολώνιας. Μια σειρά από άλλους παράγοντες παίζουν ρόλο στην εντύπωση που δίνουμε στην όσφρηση των γύρω μας.

Διατροφή
Το τι τρώμε και πίνουμε διαμορφώνει και τη μυρωδιά μας. Τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο κάνουν καλό στον οργανισμό, όχι όμως και στο πώς μυρίζουμε. Τα παραπάνω συστατικά επηρεάζουν όχι μόνο το προφανές, δηλαδή την αναπνοή μας (μάλιστα η διάρκειά τους είναι 48 ωρών), αλλά και τη μυρωδιά του σώματός μας, αφού οι ουσίες που περιέχουν βγαίνουν από τους πόρους της επιδερμίδας μας. Η λίστα με τα «απαγορευμένα» από αυτή την άποψη τρόφιμα περιλαμβάνει, κατά κάποιους, και το κόκκινο κρέας. Το φαγητό επηρεάζει όχι μόνο το πώς μυρίζει το δέρμα μας, αλλά και το πώς η δική μας μυρωδιά αλληλεπιδρά με το άρωμα που χρησιμοποιούμε. Για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα πρέπει να καταναλώνουμε φρέσκα τρόφιμα, φρούτα, λαχανικά και καθαρή πρωτεΐνη.  Αντί για αλκοόλ που επίσης επιβαρύνει την κατάσταση, προτιμήστε τα ευνοϊκά για την μυρωδιά συστατικά από τους φυσικούς χυμούς.

Ενυδάτωση
Όσο πιο πολύ νερό πίνουμε, τόσο πιο «καθαρή» είναι και η μυρωδιά μας. Επιπλέον, το ενυδατωμένο δέρμα έχει την τάση να διατηρεί το τεχνητό άρωμα που χρησιμοποιούμε για περισσότερο χρόνο. Η ενυδάτωση επιτυγχάνεται και με τις κρέμες, ωστόσο, καλό είναι να χρησιμοποιούμε ενυδατικά προϊόντα με φυσικά αρωματικά στοιχεία για καλύτερο αποτέλεσμα.

Ρούχα
Το αυτονόητο είναι ότι τα ρούχα πρέπει να είναι καθαρά, αν θέλουμε να μυρίζουμε ωραία. Το μαλακτικό με άρωμα επίσης βοηθάει στο να εκπέμπουμε φρεσκάδα. Είναι σημαντικό τα ρούχα μας να απλώνονται για στέγνωμα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πλύσης, αφού διαφορετικά, η υγρασία τα «ποτίζει» και η μυρωδιά όταν φορεθούν μπορεί να γίνει έως και ανυπόφορη. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ρούχα από συνθετικό ύφασμα που καλό είναι να αποφεύγουμε, ειδικά αν έχουμε έντονη εφίδρωση.

Στόχευση
Το πού βάζουμε το άρωμά μας είναι επίσης σημαντικό αν θέλουμε να μυρίζουμε ευχάριστα και να εκμεταλλευόμαστε τη δράση του στο έπακρο. Τα σωστά σημεία είναι οι αστράγαλοι, πίσω από τα γόνατα, τα μαλλιά, το στήθος και πίσω από τα αυτιά. Τα θερμά σημεία του σώματος επίσης ενδείκνυνται για εφαρμογή του αρώματός μας όπως το στομάχι και ο σβέρκος. Στο σωστό τρόπο χρήσης του αρώματος προσθέστε ότι πρέπει να το βάζετε μισή ώρα πριν φύγετε από το σπίτι και σε απόσταση 5 εκατοστών από το σώμα. Έτσι, το άρωμα έχει το χρόνο που χρειάζεται να απλωθεί ομοιόμορφα χωρίς να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από την υπερβολή.

Συχνότητα
Αν θέλουμε διάρκεια στο άρωμα, καλό είναι να επιλέγουμε την πιο ενισχυμένη εκδοχή του αρώματος που μας αρέσει συνδυάζοντάς το μάλιστα με την αντίστοιχη λοσιόν. Οι συχνές εφαρμογές μες τη μέρα ενισχύουν το αποτέλεσμα. Μια καλή λύση είναι να έχουμε ένα μπουκαλάκι από το αγαπημένο μας άρωμα, στη μικρότερη δυνατή συσκευασία του, στην τσάντα μας. Την επόμενη φορά που το άρωμά μας καταναλωθεί κατά τα δυο τρίτα, αγοράζουμε το επόμενο και κρατάμε το μισοτελειωμένο στην τσάντα μας, στο συρτάρι του γραφείου ή στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.

Άρωμα παντού
Εκτός από το σώμα μας, το άρωμά μας μπορούμε να το εφαρμόσουμε σε διάφορα μέρη του σπιτιού μας. Ένας-δυο ψεκασμοί στην ντουλάπα που κρεμάμε τα πανωφόρια μας, στο συρτάρι με τα εσώρουχα ή πάνω από τα πουλόβερ μας, θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη μυρωδιά που στέλνουμε στους γύρω μας.