7 διασκεδαστικά πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα φρούτα και τα λαχανικά

laxanika-bitamines
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Είναι υγιεινά, πρέπει να μπαίνουν στο πιάτο μας καθημερινά όσο περισσότερο γίνεται, αντιοξειδωτικά και πλούσια σε φυτικές ίνες. Υπάρχουν, όμως, κι άλλα πολλά που δεν γνωρίζατε γι’ αυτά.

Προτιμήστε το μπρόκολο στον ατμό για καλή καρδιά, καθώς βοηθάει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης. Αν το προτιμάτε ωμό, είναι πιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Τα αβοκάντο είναι φρούτα. Αν τα θεωρούσατε –εσείς και πολλοί άλλοι- λαχανικά, σκεφτείτε ότι έχουν κουκούτσι.

Οι πατάτες ξεπερνούν τις μπανάνες σε κάλιο. Το κάλιο μας είναι απαραίτητο για την ενδυνάμωση των μυών και τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Τα σύκα ανταγωνίζονται το γάλα σε ασβέστιο. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να περιμένετε την εποχή τους, αφού τα αποξηραμένα σύκα αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου. Προσοχή, μόνο, στις θερμίδες τους.

Στα φύλλα του μπρόκολου υπάρχουν θρεπτικά συστατικά που δεν θα βρείτε στο υπόλοιπο λαχανικό. Γι’ αυτό, μην τα πετάτε!

Τα μήλα είναι... «ξαδέρφια» με τα τριαντάφυλλα. Τα μήλα, τα αχλάδια, τα κεράσια και τα δαμάσκηνα είναι μερικά από τα φρούτα που προέρχονται από δέντρα που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με την τριανταφυλλιά.

Τα φρούτα και τα λαχανικά στην καθημερινή διατροφή μιας γυναίκας μειώνουν την πιθανότητα αποβολής σχεδόν στα μισό, σύμφωνα με λονδρέζικη έρευνα.