Το απόλυτο σνακ για το γραφείο

snak-grafeio
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και γι’ αυτό πριν σας πιάσει η λιγούρα στο γραφείο, έχετε έτοιμο το ιδανικό σνακ που είναι και υγιεινό και νόστιμο την ίδια στιγμή και το συστήνει η ειδικός Δέσποινα Μαρσέλου, Κλινική Διαιτολόγος, μέσα από το notanordinarymum.gr.

Προμηθευτείτε τα παρακάτω υλικά και αναμείξτε τα όλα μαζί για το τέλειο αποτέλεσμα.

Μήλο: Η κατανάλωση φρέσκων μήλων μπορεί να είναι μια από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ. Ποσότητα: 1 μήλο.

Μαύρη σοκολάτα: Τα οφέλη πολλά (μπορείτε να τα δείτε εδώ), συν του ότι αρέσει σε όλους! Ποσότητα: 2 πλακάκια.

Φουντούκια: Aπαραίτητα για το νευρικό σύστημα. Καταπολεμούν αποτελεσματικά τα συμπτώματα κόπωσης. Ποσότητα: 6 φουντούκια.

Σταφίδα: Η ελληνική υπερτροφή. Δρα ενάντια της υπέρτασης και οι διαιτητικές ίνες λειτουργούν ως υπόστρωμα για ωφέλιμα βακτήρια του παχέος εντέρου, χαρίζοντας έτσι στη σταφίδα πρεβιοτικές ιδιότητες που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Ποσότητα: 5-6 σταφίδες. 

Κι αν η εποχή το επιτρέπει…

Σταφύλι: Η ρεσβερατρόλη, ένα πολύτιμο φυτικό συστατικό, που βρίσκεται στη φλούδα του, αποτελεί το «διασημότερο» συστατικό του σταφυλιού και έχει φανεί πως μπορεί να ασκήσει προστατευτικό ρόλο στη λειτουργία της καρδιάς. Ποσότητα: 8 ρώγες.

Δέσποινα Μαρσέλου

Κλινικός διαιτολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα

www.getactive.gr, www.notanordinarymum.gr