Καθημερινά σνακ που ταιριάζουν ιδανικά με τον καφέ και είναι υγιεινά

kafes-amugdala
ΤΡΙΤΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Οι φανατικοί του καφέ, αφήστε λίγο στην άκρη τα κουλουράκια του εμπορίου και δείτε με τι άλλο μπορείτε να τον συνοδεύσετε, έτσι ώστε να συνδυάσετε γεύση και υγιεινή χροιά.

Ο καφές έχει πολλά οφέλη, αρκεί να καταναλώνεται σωστά, χωρίς υπερβολές στην ποσότητα, ούτε με τις προσθήκες ζάχαρης και γάλακτος, καθώς φαίνεται πως μεταξύ άλλων προλαμβάνει την κατάθλιψη, βελτιώνει τη μνήμη, ενισχύει την απόδοσή μας, έχει αντιοξειδωτική δράση και πολλά άλλα που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ενισχύστε την απόλαυση της κατανάλωσής του με μερικά σνακ που είναι απόλυτα ταιριαστά και σας κάνουν καλό. Πάρτε μερικές ιδέες.

Αλατισμένα αμύγδαλα

Ταιριάζουν ιδανικά με καφέ με γεύση μέντας και σας προσφέρουν ασβέστιο για γερά οστά, ριβοφλαβίνη και L-καρνιτίνη, θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, πρωτεΐνη και ενέργεια, βιταμίνη Ε που είναι αντιοξειδωτική και μονοακόρεστα λιπαρά που κάνουν καλό στην καρδιά. Βρείτε τα οφέλη τους εδώ.

Αποξηραμένα κράνμπερι

Τα κράνμπερι, ως γνωστόν, αποτελούν «βόμβες» βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, E, και Κ, ενώ οι φυτικές τους ίνες σας ωφελούν από άποψη κορεσμού και υγείας του εντέρου. Το κύριο όπλο τους είναι τα αντιοξειδωτικά τους και ευεργετούν ιδιαιτέρως όσους πάσχουν από ουρολοιμώξεις. Σύμφωνα με τους ειδικούς του καφέ, τα κράνμπερι ταιριάζουν με caramel mocha frappuccino και αξίζει να του πασπαλίσετε λίγα πριν τον απολαύσετε.

Σκούρα σοκολάτα

Ο καφές με φρουτώδες άρωμα ταιριάζει πολύ με λίγη μαύρη σοκολάτα, η οποία σε μικρές ποσότητες μπορεί να σας ωφελήσει με διάφορους τρόπους. Καταρχάς καταπολεμά το στρες, αυξάνοντας τη σεροτονίνη στον εγκέφαλο, ενώ τα φλαβονοειδή της κάνουν καλό στην κυκλοφορία του αίματος και την αρτηριακή πίεση. Για μέγιστα οφέλη, επιλέγετε μαύρη σοκολάτα με κακάο πάνω από 85%.

Μάφιν με κινόα

Παραλλάξτε τη συνταγή των μάφιν σας και χρησιμοποιήστε λίγη κινόα και σταφίδες, προτιμώντας την καστανή ζάχαρη από την άσπρη ή ακόμα καλύτερα, τη στέβια. Τα μάφιν αυτά θα απογειώσουν την ώρα του καφέ, συν του ότι η κινόα αποτελεί μια πηγή πλήρους πρωτεΐνης με όλα τα αμινοξέα, ενώ είναι πλούσια σε σίδηρο και μαγνήσιο.

Γκρανόλα

Φτιάξτε ένα υπέροχο μείγμα με δημητριακά ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς, καστανή ζάχαρη και κανέλα, το οποίο συνδυάζει το άρωμα και την ευεργετική δράση της κανέλας, τα καλά λιπαρά των ξηρών καρπών και τις φυτικές ίνες των δημητριακών ολικής άλεσης. Τσιμπολογήστε το όσο πίνετε το ζεστό καφέ σας, χωρίς να ξεπεράσετε τη μια χούφτα.