Συμβουλές για επιτυχημένο μακιγιάζ στα ρεβεγιόν

make-up
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Τι πρέπει να έχουμε υπόψιν όταν στεκόμαστε μπροστά στον καθρέφτη, προσπαθώντας να αποφασίσουμε τελικά πώς θα μακιγιαριστούμε για το αναμενόμενο ρεβεγιόν των γιορτών.

Θέλουμε κάτι διαφορετικό και συνάμα να τραβήξουμε τα βλέμματα. Κάτι που να μην θυμίζει τα συνηθισμένα και ταυτόχρονα να μας κάνει να δείχνουμε λαμπερές. Ακολουθώντας πολύ άπλα βήματα θα λύσουμε τον...γρίγο και θα κάνουμε τη διάφορα:

  • Φροντίζουμε την επιδερμίδα μας μερικές μέρες πριν τις γιορτινές μέρες. Λίγο πριν το ρεβεγιόν, εφαρμόζουμε scrub και μάσκα λάμψης και ενυδάτωσης αντί της κρέμας νυχτός.
  • Πριν ξεκινήσουμε το μακιγιάζ, φροντίζουμε να έχουμε εφαρμόσει στην επιδερμίδα primer ως βάση ή την ενυδατική μας κρέμα.
  • Η φετινή τάση στο μακιγιάζ επιτάσσει από ombre στα χείλη με παιχνίδι χρωμάτων στις σκιές ματιών και από φυσικό λουκ μέχρι smoky eyes και κόκκινο κραγιόν. Έντονο eyeliner, βλεφαρίδες σε στυλ '60s, αλλά και nude χρώματα με πιο σκούρα χείλη είναι μια ακόμη επιλογή.

Βασικός κανόνας: έντονο μακιγιάζ χειλιών προϋποθέτει πιο παλ μακιγιάζ ματιών και το αντίθετο.

  • Τολμάμε το eyeliner σε λεπτή γραμμή με προσθήκη βλεφαρίδων, καθώς και το smokey eye με χρώματα blue black και γήινες αποχρώσεις. Νude αποχρώσεις με bronze όψη στην επιδερμίδα και πούδρες λάμψης στα ζυγωματικά αποτελούν αλάνθαστη συνταγή επιτυχίας.
  • Αποφεύγουμε το έντονο περλέ στο κόκκαλο πάνω από το βλέφαρο, γιατί κάνει το αποτέλεσμα να δείχνει ξένο.
  • Όσο πιο επίσημο και λαμπερό είναι το ντύσιμο μας και τα αξεσουάρ μας, τόσο πιο ελαφρύ θα πρέπει να φροντίσουμε να είναι το μακιγιάζ μας. Αν όμως επιλέξουμε κάτι πιο λιτό και κομψό, τότε το μακιγιάζ μπορεί να γίνει αρκετά πιο έντονο.

Σε έναν πιο γενικό κανόνα: 

  • Σταρένιες επιδερμίδες με καστανά και μελί χαρακτηριστικά μπορούν άφοβα να χρησιμοποιήσουν αποχρώσεις του μπλε, πράσινου, μοβ, αλλά και πιο γήινους τόνους.
  • Αν έχουμε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδες με καστανά και μελί χαρακτηριστικά, μπορούμε να παίξουμε με γήινες αποχρώσεις και πιο ζεστές και σκούρες αποχρώσεις του πράσινου (π.χ λαδί), ενώ αν τα μάτια μας είναι ανοιχτόχρωμα προτιμάμε πιο ζεστά και θερμά χρώματα.
  • Στις σκουρόχρωμα επιδερμίδες τα επίσης σκουρόχρωμα χαρακτηριστικά ταιριάζουν καλύτερα τα φωτεινά και απαλά χρώματα.

Δεν ξεχνάμε να φρεσκάρουμε τα φρύδια μας πάνω στο ήδη υπάρχον σχήμα, ώστε να "δέσει" εξαίρετα το αποτέλεσμα. Τα πάντα μπορούν να γίνουν απλά και όμορφα, αρκεί να μην προβούμε σε υπερβολές και να κινούμαστε πάντα πάνω στα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, από την επιλογή της βάσης make-up μέχρι το χρώμα του κραγιόν μας.

Καλή επιτυχία!

Ευγενία Χασάπη
Αισθητικός/Make up Artist