Τα γιορτινά νύχια πρέπει πρώτα από όλα να είναι υγιή

nuxia-xristougenna
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Το μυστικό για άψογη εμφάνιση των άνω και κάτω άκρων δεν είναι η απόχρωση στο βερνίκι. Μόνον όταν τα νύχια είναι υγιή και η πλάκα, αυτό που εμείς ονομάζουμε νύχι, είναι λεία και ανθεκτική, δημιουργούν το ιδανικό φόντο για σωστή απόδοση του χρώματος.

Δείτε τον ΟΔΗΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016/2017 του clickatlife

Νύχια που ξεφλουδίζουν. Η καθημερινή επαφή με σκληρά καθαριστικά προϊόντα και τα συχνά πλυσίματα είναι οι αιτίες που τα νύχια ξεφλουδίζουν. Φροντίζετε να τα διατηρείτε κοντά. Να έχετε πάντα κατά νου ότι όσο πιο μακριά είναι , τόσο πιο ευάλωτα καταλήγουν. Το πρώτο βήμα για να «ανατρέψετε» την ενοχλητική αυτή κατάσταση, είναι η πλούσια ενυδάτωση με λάδι. Αναζητήστε επίσης προϊόντα με βιταμίνες στη σύνθεσή τους, για τη φροντίδα και το χρώμα, που τονώνουν τα νύχια και τα οχυρώνουν στις καθημερινές επιθέσεις.

Λεπτά, εύθραυστα νύχια. Δεν είναι μόνον η έκθεση σε επιφανειοδραστικές ουσίες που αφυδατώνουν τα νύχια, τα οποία, στη συνέχεια, καταλήγουν ξηρά και εύθραυστα. Τα τεχνητά νύχια, για παράδειγμα, που συστήνονται αρχικά για να προστατεύσουν την πλάκα, είναι συχνά η αιτία που συνεχίζει να σπάει εύκολα. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στον τρόπο αφαίρεσης, ο οποίος , τις περισσότερες φορές, τραυματίζει την πλάκα. Και χρειάζεται να περάσουν τουλάχιστον έξη μήνες μέχρις ότου η νέα πλάκα αντικαταστήσει την παλιά και φθαρμένη, αν υπολογίσουμε ότι τα νύχια των χεριών αναπτύσσονται κατά 2-3 χιλιοστά το μήνα ενώ των ποδιών μόνο κατά 1,5 χιλιοστό. Σημειώστε επίσης ότι η παρατεταμένη χρήση τους δεν αφήνει τα νύχια να αναπνεύσουν, με αποτέλεσμα να αδυνατίζουν. Χρησιμοποιείτε λοιπόν συστηματικά τα εξειδικευμένα έλαια ή σκληρυντικά βερνίκια- για τα τελευταία σιγουρευτείτε ότι δεν περιέχουν φορμαλδεΰδη-, ώστε να διατηρείτε τα νύχια σας υγιή και ανθεκτικά.

Παρωνυχίδες με έντονο ερεθισμό της περιοχής. Μικροτραυματισμοί στη διάρκεια του μανικιούρ ή πεντικιούρ οδηγούν στην εκδήλωση οξείας παρωνυχίας. Πρόκειται για επώδυνη λοίμωξη, που σε πιο σοβαρές καταστάσεις συνοδεύεται από πρήξιμο και πύον. Το πρόβλημα είναι ότι προσπαθούμε να αφαιρέσουμε με βίαιο, τις περισσότερες φορές, τρόπο τα πετσάκια, που βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο ακριβώς για να προστατεύσουν το νύχι, με αποτέλεσμα να απογυμνώνεται η περιοχή και να είναι ευάλωτη σε παντός είδους μικρόβια. Φροντίζετε λοιπόν μία φορά την εβδομάδα μετά το ντους, και όσο η επιδερμίδα είναι ακόμη νωπή, να σπρώχνετε τα πετσάκια με το ειδικό ξυλάκι προς τα μέσα. Ολοκληρώνετε με ενυδατικό λάδι που το εφαρμόζετε με απαλές κινήσεις μασάζ στα νύχια.

Κιτρινισμένα νύχια. Τα σκουρόχρωμα βερνίκια χωρίς την προστατευτική βάση είναι η κύρια αιτία για το κιτρινωπό χρώμα των νυχιών. Αν δεν θέλετε λοιπόν το άτονο, θαμπό κίτρινο χρώμα εγκατασταθεί για τα καλά, απλώνετε πάντα μια στρώση βάση, χρησιμοποιείτε εναλλάξ σκούρες με πιο ανοιχτές αποχρώσεις και, σε τακτικά χρονικά διαστήματα, αφήνετε τα νύχια άβαφα, να αναπνεύσουν.

www.skingurus.gr