Πάμε στο Θησείο για γνήσιο, ανατολίτικο χαμάμ

xamam-stou-psurri
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Μια ανατολίτικη χαλαρή πρόκληση στα πρότυπα της Ανατολής μάς περιμένει στο κέντρο της πόλης, σε ένα χαμάμ που μας ζητάει να αφήσουμε την αρνητική ενέργεια εκεί.

Η ιστορία αυτής της πόλης έχει περάσει από πολλά σταυροδρόμια που άφησαν ανεξίτηλα πολιτισμικά σημάδια. H Ανατολή είναι μία συνιστώσα που διαπερνά έθιμα και συμπεριφορές. Με αυτή την αφετηρία, τρεις νέοι άνθρωποι αποφάσισαν να μετουσιώσουν το χόμπυ τους σε επιχειρηματικότητα. Για να το πραγματώσουν, ταξίδεψαν πολλές φορές στα βάθη της Ανατολής ώστε να εμπεδώσουν και να μεταφέρουν με τον ποιοτικότερο τρόπο στους επισκέπτες τους όλα τα μυστικά της χαλαρωτικής τελετουργίας του χαμάμ.

Πήραν λοιπόν ένα νεοκλασσικό  κτήριο και με την σύμπραξη της τουρκάλας αρχιτεκτόνισσας Αϊζεγκιούλ Οζέρ έφτιαξαν και διαρρύθμισαν ένα κτήριο που παντρεύει ιδανικά θτην ανατολίτικη με την νεοκλασσική-ελληνική τεχνοτροπία. Το κτήριο, φτιαγμένο σε δύο επίπεδα, έχει λιτή διακόσμηση και διακριτικό φωτισμό που κυριαρχεί  στις  κυρίως αίθουσες του χαμάμ και του μασάζ καθώς και στον οντά όπου ολοκληρώνεται η τελετουργία με ξεκούραση, τσάι και λουκούμια.

Η κάθε λεπτομέρεια είναι φροντισμένη ώστε τίποτα να μην θυμίζει τον ξέφρενο ρυθμό της πόλης. Φορέστε τα ειδικά ξύλινα τσόκαρα «τακούνια» και αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των Ελλήνων μασέρ που έχουν εκπαδευτεί στο εξωτερικό να πάρουν όλη την ένταση από πάνω σας με τα γάντια απολέπισης(«κεσσές»). 

Info
Ελάχιστη τιμή 20 ευρώ (μόνον στην ανατολίτικη σάουνα).
Απαραίτητα να έχετε μαζί σας μαγιό
Αγίων Ασωμάτων 17 και Μελιδόνη, Θησείο
2103231073)

Αναστάσιος Τσοπανίδης