Η απάντηση στην έντονη εφίδρωση σε 7 σημεία

idrotas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ο ιδρώτας είναι μέρος της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού, όμως κάποιες φορές μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε άβολα και να μας χαλάσει κυριολεκτικά τη διάθεση. Σκούρες κηλίδες, αίσθηση έλλειψης φρεσκάδας, κακή ψυχολογία, χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω απλά βήματα, μπορούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα σημαντικά!

Χρησιμοποίησε πιο δραστικά αποσμητικά κατά προτίμηση από το φαρμακείο για λύση στην εφίδρωση, χωρίς να χρειαστεί να επιβαρυνθείς με τα χημικά συστατικά των κοινών λύσεων που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Ο φαρμακοποιός θα σου προτείνει προϊόντα που ίσως κοστίζουν περισσότερο, όμως θα σε βοηθήσουν σημαντικά.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πούδρες που απορροφούν τον ιδρώτα, δρουν παράλληλα με τα αποσμητικά και δίνουν ακόμη πιο σταθερό και με διάρκεια αποτέλεσμα φρεσκάδας. 

Βάλε αποσμητικό την κατάλληλη στιγμή. Αν βάζεις αποσμητικό μετά το μπάνιο και αμέσως φορέσεις τα ρούχα σου, το πιθανότερο είναι να μην προλάβει να απορροφηθεί από το δέρμα αλλά από το ύφασμα. Δώσε λίγο χρόνο στο αποσμητικό να δράσει προτού ντυθείς. Επίσης, προτίμησε να φοράς το αποσμητικό τη νύχτα στη διάρκεια της οποίας το δέρμα θα αξιοποιήσει τα συστατικά καλύτερα. Αντίθετα, όταν φοράμε αποσμητικό το πρωί, οι ιδρωτοποιοί αδένες είναι πιο δραστήριοι άρα το πιθανότερο είναι το αποσμητικό να εξατμιστεί με τον ιδρώτα, προτού προλάβει να κάνει τη δουλειά του.

Επέλεξε λεπτά και ελαφριά υφάσματα που αναπνέουν, κατά προτίμηση βαμβακερά. Αυτά δεν εγκλωβίζουν τον ιδρώτα και αποτρέπουν τα γνωστά, ανεπιθύμητα συμπτώματα (σκούρα κηλίδα, αίσθημα έλλειψης φρεσκάδας).

Αν το πρόβλημα της εφίδρωσης είναι πολύ έντονα, προμηθεύσου ρούχα ή μέρος αυτών (πχ. εσώρουχα και φανέλες) από καταστήματα με είδη για αθλητές που έχουν προδιαγραφές για έντονη εφίδρωση.

Το ρούχο που έχει υποστεί την εφίδρωσή μας, πρέπει να πηγαίνει κατευθείαν στα άπλυτα, χωρίς σκέψη, ακόμη και αν κατά τα άλλα είναι καθαρό.

Απόφυγε τις έντονες κρέμες και τα πολύ βαριά αρώματα που σε συνδυασμό με τον ιδρώτα, θα σε κάνουν να νιώθεις βρώμικη, ακόμη και αν έκανες μπάνιο το πρωί που έφυγες από το σπίτι.