Γιατί το acai berry μας κάνει καλό αυτή την εποχή;

acai-berry
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Έρχεται από τη Βραζιλία και έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη τα τελευταία χρόνια. Ξέρετε γιατί; Γιατί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Συγκαταλέγεται στις υπερτροφές που αναζητούν όλοι μετά μανίας τα τελευταία χρόνια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, από χυμούς μέχρι γιαούρτια, αφήνοντας την υγιεινή του χροιά σε γεύματα και σνακ.

Πρόκειται για ένα φρούτο χρώματος σκούρου μοβ προς μαύρο, που μπορείτε να το βρείτε και σε αποξηραμένη μορφή, σε σκόνη, χυμούς και χάπια, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ασθένειες και στη γήρανση.

Παλιότερη μελέτη, μάλιστα, έχει δείξει ότι όσοι ενσωμάτωσαν στην καθημερινή τους διατροφή αυτό το βραζιλιάνικο μούρο τριπλασίασαν τα επίπεδα των αντιοξειδωτικών στο αίμα τους. Αυτό σημαίνει αυτόματα ενίσχυση του ανοσοποιητικού και της υγείας. Πολλοί ειδικοί, μάλιστα, θεωρούν ότι είναι από τις τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά.

Πιείτε το χυμό του, χρησιμοποιήστε το στα smoothies σας και αφήστε το να σας χαρίσει ενέργεια, αντοχή και ευεξία.

Μην ξεχνάτε, όμως, ότι καμία υπερτροφή δεν κάνει θαύματα από μόνη της, αν δεν εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.