Το πικάντικο μείγμα μπαχαρικών που θα βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά

mpaxarika
ΠΕΜΠΤΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Σύμφωνα με το foxnews και την 38χρονη μητέρα, Nagina Abdullah, τα μπαχαρικά μπορούν αποδεδειγμένα να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Τα μπαχαρικά και τα βότανα είναι γνωστό ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους και άλλη μια ιστορία που δημοσιεύτηκε στο foxnews.com έρχεται να το αποδείξει. H Nagina Abdullah, μετά από 2 εγκυμοσύνες και χρόνια δίαιτας, πείνας και στερήσεων χωρίς αποτέλεσμα, βρήκε τη λύση στα μπαχαρικά.

Σύμφωνα με την ίδια, προσθέτοντας μπαχαρικά στη διατροφή της, κατάφερε να χάσει περίπου 5 κιλά σε 1 μήνα και 20 σε ένα χρόνο, με την παράλληλη βοήθεια της άσκησης. Η ίδια αναφέρει ότι 1 κουτ. του γλυκού κύμινο καθημερινά για 3 μήνες μπορεί να βοηθήσει να χάσετε 3 φορές το βάρος που θα χάνατε. Εμπνευσμένη από την επιτυχία της, έχει ξεκινήσει και το MasalaBody.com όπου μοιράζεται συμβουλές και συνταγές μέσω blog posts και newsletter.

Σήμερα η Nagina Abdullah ζυγίζει όσο πριν τις εγκυμοσύνες της και κάθε φορά που ετοιμάζει ένα γεύμα, στρέφεται προς τα μπαχαρικά. Αναμειγνύει, για παράδειγμα, κανέλα στο πρωινό της smoothie για να ελέγξει τα επίπεδα ινσουλίνης και να κρατήσει το σάκχαρο χαμηλό, ενώ χρησιμοποιεί ξηρούς καρπούς και κόκκινη σκόνη τσίλι που αυξάνει το μεταβολισμό, όπως επίσης και κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Για ένα γρήγορο δείπνο, μαρινάρει το κοτόπουλό της από το προηγούμενο βράδυ με κύμινο, τζίντζερ, σκόρδο, jalapenos, καπνιστή πάπρικα και κόλιαντρο, ενώ φυσικά, σε όλα αυτά έχει προσθέσει και σωματική άσκηση 2 φορές την εβδομάδα, αποφεύγοντας να τρώει επεξεργασμένες τροφές και δίνοντας βάση σε φυτικές.

Μια από τις θαυματουργές συνταγές της είναι και η Masala Mixed Nuts. Δείτε πώς να τη φτιάξετε:

Υλικά: 2 φλιτζάνια ανάμεικτοι ξηροί καρποί (χωρίς αλάτι), 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μισό κουταλάκι του γλυκού κόκκινη σκόνη τσίλι, 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι, 1 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι, 1 1/2 κουτ. του γλυκού garam masala (μείγμα μπαχαρικών που θα βρείτε σε μαγαζιά με μπαχαρικά) ή μείγμα lemon pepper.

Εκτέλεση: Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μπολ, βάλτε τους ξηρούς καρπούς και ρίξτε τους ελαιόλαδο. Αναμείξτε όλα τα μπαχαρικά μαζί και προσθέστε τα, ανακατεύοντας με τα χέρια σας ή με μια σπάουλα καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε λαδόκολλα και ψήστε για 10 λεπτά. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το για 2 λεπτά να κρυώσει.