Οι 10 καλύτεροι χυμοί για απώλεια βάρους, ενέργεια και υγεία

xumoi-frouton
ΔΕΥΤΕΡΑ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Αν είστε εν μέσω προσπάθειας να χάσετε μερικά περιττά κιλά μέχρι το καλοκαίρι ή απλώς θέλετε να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο υγιεινή, δείτε πώς μπορούν οι χυμοί να σας βοηθήσουν, ο καθένας με το δικό του τρόπο, στο πλαίσιο μιας προσεκτικής διατροφής.

Γκρέιπφρουτ

Μπορεί να είναι περίεργος στη γεύση, αλλά ο χυμός γκρέιπφρουτ συμβάλλει στο να μην πεινάτε και ταυτόχρονα επιταχύνει το μεταβολικό ρυθμό, έτσι ώστε να καίτε λίπος γρηγορότερα. Προτιμήστε το φυσικό χυμό κι όχι του εμπορίου, για να μην είναι φορτωμένος με ζάχαρη.

Σέλινο

Αν έχετε ακούσει ότι το σέλινο έχει σχεδόν μηδενική διατροφική αξία, ξαναψάξτε το. Ο χυμός σέλινου είναι ιδανικός για μετά το γυμναστήριο, καθώς αποτελεί σημαντική πηγή φυσικού, οργανικού νατρίου, το οποίο αναπληρώνει τους ηλεκτρολύτες που χάνετε όταν ιδρώνετε.

Κατσαρό λάχανο

Νιώθετε την ενέργειά σας να σας εγκαταλείπει; Βάλτε λίγο κατσαρό λάχανο στον αποχυμωτή σας και προσθέστε το στο χυμό σας. Ο λόγος είναι ότι το θαυματουργό αυτό λαχανικό είναι γεμάτο με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε ενέργεια από άλλα θρεπτικά συστατικά.

Αγγούρι

Σύμφωνα με την Lori Kenyon-Farley, μια εκ των συγγραφέων του βιβλίου The Juice Cleanse Reset Diet, το αγγούρι όχι μόνο είναι ενυδατικό και αναζωογονητικό, αλλά αποτελεί και φυσικό διουρητικό. Αυτό σημαίνει ότι είναι μια καλή λύση για όσους θέλουν να χάσουν τα τελευταία υγρά που τους βαραίνουν.

Μαρούλι

Σας φαίνεται περίεργο; Κι όμως, το μαρούλι είναι πλούσιο σε χλωροφύλλη, καταπολεμώντας την αναιμία και αυξάνοντας την ενέργεια του οργανισμού.

Νερό καρύδας

Το νερό καρύδας είναι ένας έξυπνος τρόπος να προσθέσετε γλυκύτητα στο χυμό σας, χωρίς να χαλάσετε τη δίαιτά σας. Αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, και δρα σαν διουρητικό, δίνοντας μια πολύ ωραία γεύση και άρωμα στο χυμό. Φροντίστε, μόνο, ότι θα του προσθέσετε νερό καρύδας χωρίς ζάχαρη κι όχι γάλα καρύδας, το οποίο είναι πλούσιο σε θερμίδες και σχεδόν καθόλου θρεπτικό.

Καρπούζι

Μόλις έρθει το καλοκαίρι και το καρπούζι μπει στην εποχή του, θυμηθείτε ότι ο χυμός του, σύμφωνα με μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο Journal of Agricultural and Food Chemistry, κάνει καλό στους πονεμένους μύες μετά το γυμναστήριο. Το αμινοξέα που περιέχει, βοηθούν στη μείωση της αίσθησης «πιασίματος», κάτι που επιβεβαιώθηκε μέσα από αθλητές.

Σπανάκι

Υπάρχει λόγος που η μαμά μας πάντα μας πίεζε να φάμε το σπανάκι μας, παρ’ όλο που εμείς δεν θέλαμε να ενδώσουμε: το σπανάκι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά που υπάρχουν, με βιταμίνη A, C, Β, Κ και Ε, αλλά και με σίδηρο και κάλιο. Μεταξύ άλλων, καθαρίζει το πεπτικό και είναι ο κατάλληλος χυμός για αποτοξίνωση πριν τη δίαιτα.

Καρότο

Ο χυμός ωμού καρότου είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και φυτοχημικά, τα οποία βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος. Αν σας συμβαίνει να νιώθετε εξαντλημένοι γύρω στο μεσημέρι, αντί να ενδώσετε στη λιγούρα σας για ντόνατ, προτιμήστε ένα χυμό καρότου. Θα σας ανταμείψει.

Τζίντζερ

Λίγο τζίντζερ μπορεί πάντα να κάνει πολύ καλό. Εκτός του ότι κάνει το χυμό σας πιο καυτερό και νόστιμο, είναι πλούσιο σε κάλιο και βοηθάει στο χτίσιμο των μυών, βοηθώντας τον οργανισμό να διασπάσει τους υδατάνθρακες.

Διαλέξτε το χυμό που σας αρέσει και στην υγειά σας!