10 χρωματικοί συνδυασμοί για τέλειες εμφανίσεις

red
ΤΡΙΤΗ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Η εμφάνισή μας είναι το κλειδί για την επιτυχία! Όλες οι γυναίκες θέλουμε να φαινόμαστε όμορφες, φωτεινές και κομψές σε όλες τις εποχές του έτους, αλλά μερικές φορές δεν είναι εύκολο να βρούμε τους τέλειους χρωματικούς συνδυασμούς στα ρούχα μας. Η Έλενα Μαυρίδη μάς καθοδηγεί.

Για τις περιπτώσεις αυτές, σας έχω ετοιμάσει κάποιες μικρές προτροπές που θα σας βοηθήσουν να βρείτε μια κατάλληλη εικόνα και να σας δείξω πώς να επιλέξετε τα χρώματα στα ρούχα σας.

Κόκκινο

Εάν φοράτε κόκκινα ρούχα, θα είστε σίγουρα στο κέντρο της προσοχής. Το χρώμα αυτό είναι για τους ανθρώπους που έχουν αυτοπεποίθηση. Συνδυασμένο μάλιστα με το κόκκινο, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά κλασσικό. Επιλέξτε ρούχα που αναδεικνύουν το χρώμα σε μεγάλες βάσεις. Για παράδειγμα, συνδυάστε ένα ασπρόμαυρο φόρεμα με μαύρο καλσόν και ένα κόκκινο παλτό.

Ιδανικά το κόκκινο ως χρώμα ταιριάζει σε μελαχρινές και ξανθιές (δε θα το πρότεινα στις κοκκινομάλες...). Συνδυάστε το άφοβα με τα παραπάνω χρώματα της παλέτας.. Για εσάς που θέλετε να είστε το επίκεντρο, επιλέξτε μια μεγάλη βάση σε κόκκινο και μικρότερες βάσεις στα υπόλοιπα συνδυαστικά χρώματα. Όσο για εσάς που δεν θέλετε να είστε εκκεντρικές, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο "ήσυχο" αξεσουάρ σε κόκκινες αποχρώσεις ή κάποιο mixed κομμάτι με κόκκινες λεπτομέρειες.

Παστέλ

Μη φοβάστε να συνδυάσετε παστέλ αποχρώσεις μεταξύ τους, καθώς και φέτος είναι στα trends. To παγκοσμίου φήμης Ινστιτούτο Pantone ανέδειξε ως χρώματα του 2016 το ροζ χαλαζία και τη χλωμή λεβάντα. Η άνοιξη του 2016 υπόσχεται να είναι τρυφερή και συναισθηματική! Τα περισσότερα παστέλ χρώματα συνδυάζονται μεταξύ τους καθώς ταιριάζουν στους περισσότερους τύπους γυναικών και βγάζουν ένα υπέροχο αέρινο και φρέσκο αποτέλεσμα. Προσθέστε στα παστέλ σας σύνολα κάποιες πιο έντονες μικρές πινελιές χρωμάτων για ωραίες αντιθέσεις, όπως η τσάντα, τα παπούτσια ή ακόμα και το κραγιόν στο μακιγιάζ! Έτσι θα υπάρχει μια ομοιομορφία στο αποτέλεσμα.

Λευκό

Το λευκό συνδυάζεται καλά με όλα τα άλλα χρώματα. Φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό με μπλε, κόκκινο και μαύρο. Για ένα casual ντύσιμο, σημειώστε τον όμορφο συνδυασμό του λευκού με το χαλικί ή το καφέ. Προτιμήστε τα για ένα business look. Θα δείξουν υπέροχα. Το λευκό ( το χρώμα του φωτός) συμβολίζει την αγνότητα. Το άτομο που επιλέγει το λευκό χρώμα χαρακτηρίζεται από αθωότητα, ειλικρίνεια και δείχνει προτίμηση στη λιτότητα.

Denim

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο συνδυασμός των διαφορετικών αποχρώσεων τζιν ήταν παρακινδυνευμένος, αλλά τώρα είναι πολύ δημοφιλής. Μη διστάσετε να συνδυάσετε τζιν κομμάτια μεταξύ τους. Ο βασικός κανόνας: οι σκιές δεν θα πρέπει να είναι οι ίδιες. Για παράδειγμα, φορέστε ένα ανοιχτόχρωμο πουκάμισο και σκούρο μπλε τζιν. Με τα κατάλληλα αξεσουάρ (παπούτσια-τσάντα), μπορείτε να κάνετε εμφανίσεις πρωϊνές αλλά και πιο βραδινές. Από μόνο του το τζιν μάς δίνει μια άνεση, είναι πιο προσιτό στην καθημερινότητα, είναι πιο street style, καθώς οι υπέροχες μπλε του αποχρώσεις συνδυάζονται τέλεια με λευκά (τώρα την άνοιξη και καλοκαίρι) και όχι μόνο.

Marine Style

H Coco Chanel πρωτοφόρεσε ένα ναυτικό κοστούμι στη δεκαετία του 1930, και η σκούρα μπλε ρίγα ακόμα εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πιο κομψά prints. Τα χρώματα των ναυτικών θεμάτων είναι το μπλε, το λευκό, το μαύρο και το κόκκινο. Οι συμβουλές των σχεδιαστών είναι η προσθήκη των χρυσών αξεσουάρ για να δημιουργήσετε μια εκλεπτυσμένη εικόνα. Ιδίως τώρα την άνοιξη και κατά την περίοδο του Πάσχα, είναι ο κατάλληλος καιρός για ναυτικές εμφανίσεις στις ανοιξιάτικες αποδράσεις σας. Βάλτε στη ζωή σας λοιπόν τα παραπάνω χρώματα ρίγα μπλε-άσπρο, navy blue, κόκκινο (προσέξτε μην υπερβάλετε με το κόκκινο, θέλει κάποιες πινελιές σε όλο το σύνολο) και φυσικά μην ξεχάσετε τα χρυσά αξεσουάρ!

Μουσταρδί

Ένα ιδιαίτερο χρώμα το οποίο συνδυάζεται όμορφα με καφέ, σοκολατί, με αποχρώσεις ξύλου (wooden), το φυσικό beige και το κίτρινο. Επίσης για να δημιουργήσετε ένα κλασικό στυλ ταιριάξτε το με βασικά χρώματα όπως το λευκό και το μαύρο.

Το συγκεκριμένο χρώμα φωτίζει ιδιαίτερα τόσο τις ξανθές όσο και τις μελαχρινές και παραπέμπει σε άλλη δεκαετία αν συνδυαστεί σωστά.

Marsala

Αυτό το απίστευτα όμορφο χρώμα έχει πάρει το όνομά του από το κρασί της Σικελίας, Marsala. Είναι εύκολο να αναμίξετε αυτή τη σκιά κρασιού με πολλά άλλα χρώματα. Συνδυάζεται τέλεια με ένα κλασικό τρίο: μαύρο, λευκό και γκρι. Το “Marsala” μπορεί επίσης να συνδυαστεί με χρώματα όπως το μπεζ, το off white και το καφέ. Ως χρώμα βγάζει κάτι αριστοκρατικό αλλά και ρομαντικό ταυτόχρονα.. με λεοπάρ αξεσουάρ, είτε τσάντα, είτε κάποιο jacket/γουνάκι, είτε παπούτσια, ταιριάζει τέλεια!

Nude-Ροζ

Φορέστε ροζ για να δημιουργήσετε μια κομψή και θηλυκή εμφάνιση. Συνδυάζεται καλά με το λευκό, το μπεζ, το γαλάζιο, το καφέ και σκούρο μπλε. Το nude/ροζ θα λέγαμε πως συναγωνίζεται και καθίσταται πλέον ανταγωνιστικό με το λευκό: μπορείτε  άφοβα να πάτε στη δουλειά ή σε μια επαγγελματική συνάντηση με αυτό το ντύσιμο.

Το nude/ροζ σε συνδυασμό με σκούρα χρώματα δίνει μια ζεστασιά την περίοδο του χειμώνα, ωστόσο σε συνδυασμό με ανοιχτά παστέλ χρώματα θα σας βολέψει και το καλοκαίρι. Ιδίως τις πρωϊνές ώρες με ανάλαφρο μαγικιάζ, θα είναι υπέροχο! Άνθρωποι που το προτιμούν χαρακτηρίζονται από θηλυκότητα, τρυφερότητα, αθωότητα, νεανικόητα. Άνθρωποι που το αποφεύγουν χαρακτηρίζονται από δυσκολία να συμβιβαστούν με την θηλυκή τους πλευρά και να εκφράσουν συναισθήματα τρυφερότητας.

Γκρι

Το γκρι για κάποιους φαντάζει βαρετό χρώμα, ενώ για άλλους είναι αγαπημένο. Για εμένα είναι ένα χρώμα κλειδί στη ντουλάπα μας τόσο για το καλοκαίρι όσο και για τον χειμώνα. Ταιριάζει με τα πάντα! Είναι μια ιδανική βάση για το στυλ γραφείου. Συνδυάζοντάς το με φωτεινά ή με βασικά χρώματα μπορείτε να του δώσετε ένταση και χαρακτήρα. Ιδανικά συνδυάζεται με πράσινο. Το γκρι χρώμα αναμιγνύεται καλά με οποιαδήποτε απόχρωση του πράσινου, από το χρώμα της μέντας έως και το χρώμα του ελαιόλαδου.

Blue

Το μπλε electric είναι ένα από τα πιο αριστοκρατικά χρώματα στην παλέτα χρωμάτων. Συνδυάζεται όμορφα με λευκό, beige και ιβουάρ. Επίσης μπορείτε να το συνδυάσετε με καφέ, κόκκινο και κίτρινο. Άνθρωποι που το προτιμούν χαρακτηρίζονται από ψυχραιμία, ονειροπόληση, ειρήνη, ανάπαυση, αφοσίωση, οργάνωση, λογική, νοσταλγία, αλήθεια.

Ελένη Μαυρίδη 
www.personalshopper.gr
Facebook page: personalshopper.gr