Φτιάχνουμε μαζί την γκαρνταρόμπα της άνοιξης

i-gkarntarompa-tis-anoiksis3-gkarntarompa-tis-anoiksis3
ΤΡΙΤΗ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Με τη βοήθεια της fashion blogger μαθαίνουμε ποια είναι τα βασικά ανοιξιάτικα κομμάτια που πρέπει όλες να έχουμε στην ντουλάπα μας και που αποτελούν τη βάση για όλα μας τα σύνολα.

Ημερολογιακά η άνοιξη έφτασε και είναι αυτή η περίοδος που όλες μας ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην ντουλάπα μας. Τα χοντρά παλτό και πουλόβερ μπαίνουν στα ντουλάπια και πιο ανάλαφρα και αέρινα ρούχα παίρνουν την θέση τους στις κρεμάστρες.

Επίσης, αυτή η περίοδος επιβάλλει και νέες αγορές, κομμάτια που φέτος είναι στη μόδα, άλλα καινούρια που απλά θέλουμε να ανανεώσουμε και σίγουρα πολλά περιττά ρούχα που ποτέ δεν πρόκειται να φορέσουμε. Το παράπονο ωστόσο ‘’έχω τόσα πολλά ρούχα, αλλά δεν έχω τι να φορέσω’’, παραμένει.

Ευκαιρία λοιπόν, να μάθουμε ποια είναι τα βασικά ανοιξιάτικα κομμάτια που πρέπει όλες να έχουμε στην ντουλάπα μας και που αποτελούν την βάση για όλα μας τα σύνολα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι απλά βασικά κομμάτια που ωστόσο, με τους ανάλογους συνδυασμούς, μεταμορφώνονται και δημιουργούν πολλά και ενδιαφέροντα looks.

Βήμα 1: ποιος είναι ο τρόπος ζωής σας

Η τέλεια ντουλάπα δεν αντικατοπτρίζει μόνο το στυλ αλλά και την καθημερινότητα σας. Έτσι, πριν περάσετε στο δημιουργικό κομμάτι θα πρέπει να αξιλογήσετε τις δραστηριότητές σας, τη συχνότητα ταξιδιών, διακοπών ή εμφάνισης σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Μια λίστα με τις διαφορετικές δραστηριότητες της ημέρας θα σας βοηθήσει να οργανώσετε και τα ρούχα σας αλλά και να ετοιμάσετε μια λίστα με τα απαραίτητα κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σας.

Βημα 2: ξεκαθάρισμα της ντουλαπάς

Θέλει θάρρος και όρεξη! Ένα Σαββατοκύριακο αφιερώστε το στην ντουλάπα σας. Αδειάστε όλα τα συρτάρια, ντουλάπια και κρεμάστρες και με γνώμονα την λογική (αφήστε στην άκρη τους συναισθηματισμούς) διαχωρίστε τα ρούχα σας σε αυτά που φοράτε και σε εκείνα που απλά πιάνουν χώρο στη ντουλάπα. Ξεφορτωθείτε όλα αυτά τα περιττά ρούχα που έχετε χρόνια να φορέσετε.

Βήμα 3: Γιατί πρέπει να είναι στην ντουλάπα μου;

Το δύσκολο κομμάτι πέρασε. Τώρα πλέον έχετε μόνο τα αγαπημένα σας κομμάτια τα οποία θα πρέπει ένα προς ένα να σκεφτείτε γιατί τα αγαπάτε και τα φοράτε συχνά. Είναι το χρώμα; Είναι το σχέδιο ή η εφαρμογή; Έτσι σίγουρα θα καταλήξετε σε κάποιο συμπέρασμα. Αγαπάτε τα σκούρα, στενά και ελαστικά ρούχα ή σας αρέσει το χρώμα και με τα ρούχα σας θέλετε να νιώθετε άνετες και να έχετε ελευθερία κινήσεων;

Βήμα 4: Εμπνευστείτε

Χάρη στο διαδίκτυο πλέον μπορείτε να βρείτε έμπνευση και να μάθετε τα πάντα για τις νέες τάσεις. Δημιουργήστε λοιπόν τον δικό σας πίνακα έμπνευσης, με φωτογραφίες από looks που θα θέλατε να δοκιμάσετε, φωτογραφίες από τις αγαπημένες σας bloggers, αξεσουάρ κ.ά. Το Pinterest σίγουρα θα σας λύσει τα χέρια στην πέριπτωση αυτή.

Βήμα 5: Shopping List

Τα ψώνια σας πλέον θα είναι στοχευμένα. Όχι περιττά παντελόνια και t-shirt, όχι παπούτσια που ποτέ δεν θα φορέσετε. Αποκτήστε τα απαραίτητα και στη συνέχεια δημιουργήστε τους δικούς σας συνυδασμούς για όλες τις περιστάσεις τις καθημερινότητάς σας!

Ειρήνη-Fashion Reactor
www.fashionreactor.com