4 απλά βήματα για καλύτερη διατροφή

ugieini-diatrofi-salata
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΜΑΙΟΥ 2020

Υπάρχουν τρόποι να τρώτε σωστά, οικονομικά και ταυτόχρονα να προστατεύετε το περιβάλλον. Κάντε την αρχή, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

1. Ξέρουμε ότι το κρέας δεν γίνεται εύκολα να το αποχωριστείτε, όσο κι αν προσπαθείτε, αλλά το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το περιορίσετε σε 1-2 γεύματα την εβδομάδα. Αν το σκεφτείτε καλύτερα, δεν θα το στερηθείτε, θα γλιτώσετε χρήματα αν το αντικαταστήσετε κάποιες μέρες με λαχανικά και ταυτόχρονα θα απαλλαγείτε από τα κορσεμένα του λιπαρά, ενώ θα κάνετε καλό και στο περιβάλλον. Και μην ξεχνάτε ότι οι βασικές αρχές της Μεσογειακής Διατροφής μιλούν για αραιή κατανάλωση, με επίκεντρο τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο.

2. Όταν αγοράζετε κρέας και άλλα προϊόντα ζωικής προέλευσης, προτιμήστε τα εγχώρια. Με αυτό τον τρόπο είστε σίγουροι για την προέλευσή τους, στηρίζετε την ελληνική οικονομία κι αν γνωρίζετε κάποιον που μπορεί να σας τα προμηθεύσει σε καλύτερες τιμές γιατί τα παράγει ο ίδιος, ακόμα καλύτερα! Προτιμήστε τον και συστήστε τον και στον κύκλο σας.

3. Προτιμήστε να εγκαταστήσετε ένα φίλτρο νερού στη βρύση σας, αντί να αγοράζετε εμφιαλωμένο. Εκτός των χρημάτων που θα γλιτώσετε, οι ρύποι από πλαστικό δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στο περιβάλλον, αφού ένα πλαστικό μπουκάλι θέλει 450 χρόνια για την αποσύνθεσή του.

4. Αποφύγετε τις συσκευασμένες τροφές και προτιμήστε για παράδειγμα, φέτα χύμα κι όχι συσκευασμένη. Η οικονομική ελάφρυνση θα φανεί γρήγορα στην τσέπη σας και θα απαλλάξετε το περιβάλλον από έξτρα άχρηστες συσκευασίες.