H πλαστική χειρουργική στην πασαρέλα

plastiki-montelo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Η πλαστική χειρουργική μπαίνει στις πασαρέλες και βελτιώνει την εμφάνιση των μοντέλων με στόχο την ανάδειξη ρούχων και αξεσουάρ.

Τα μοντέλα, λίγο πριν βγουν στην πασαρέλα, χρειάζονται συχνά ένα boost (ναι, ακόμη και τα μοντέλα το έχουν ανάγκη!) στην εμφάνισή τους. Μιλάμε για θεραπείες εξπρές που δεν απαιτούν χρόνο και επίπονες διαδικασίες, με αποτελέσματα άμεσα, όσο και εντυπωσιακά. Η έμφαση λοιπόν εδώ δίνεται στο να σταθούν τα μοντέλα στο ύψος των περιστάσεων, που σημαίνει ότι στόχος προς βελτίωση είναι καταρχάς τα πόδια!  Επιδιορθώσεις στο σχήμα της γάμπας και των δακτύλων στα κάτω άκρα, μπαίνουν σε εφαρμογή, ώστε ρούχα και παπούτσια να αναδεικνύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για τον ίδιο στόχο και στην ίδια λογική, οι ειδικοί εμπνεύστηκαν τρόπους να βελτιώσουν την εικόνα του ντεκολτέ, αλλά και να απαλλάξουν τα μοντέλα από την κυτταρίτιδα, πρόβλημα που δεν φαίνεται να αφήνει αλώβητη, ούτε την πασαρέλα!  Ας δούμε τις θεραπείες αναλυτικά. 

Για αντοχή στα τακούνια: Τα ενέσιμα υλικά που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων στο πρόσωπο, αυτή τη φορά εφαρμόζονται αποτελεσματικά για να κάνουν τη δύσκολη δουλειά των μοντέλων πιο ευχάριστη. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν το υαλουρονικό οξύ, συστατικό που υπάρχει φυσικά στο δέρμα, τοποθετείται (εκχύτεται για την ακρίβεια, μιας και μιλάμε για υλικό σε υγρή μορφή) στα σημεία των κάτω άκρων που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος και την εντονότερη πίεση από τα τακούνια.  Το υλικό τοποθετείται ανάμεσα στο κόκαλο και στο δέρμα, στην περιοχή της καμάρας του ποδιού και λειτουργεί ως προστατευτικό μονωτικό ανάμεσα στα δυο. Η διαδικασία γίνεται με την χρήση πολύ λεπτής βελόνας που σημαίνει ότι είναι εντελώς ανώδυνη και απλή. Για αυτό εξάλλου και δεν απαιτεί την παραμονή στο νοσοκομείο και γίνεται στο ιατρείου του ειδικού γιατρού. Χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία και η θεραπεία διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες που επιβάλλει η μόδα στα μοντέλα είναι άμεση και πέρα από μερικές κοκκινίλες που εμφανίζονται στο σημείο της εφαρμογής του υαλουρονικού, δεν υπάρχει καμιά άλλη παρενέργεια. Με αρωγό το make up, τα σημάδια μπορούν να καλυφθούν για όσο διαρκεί η εμφάνισή τους, δηλαδή μόλις λίγες ώρες. Η θεραπεία δεν έχει μόνιμα αποτελέσματα και πρέπει να επαναληφθεί μετά από έξι έως δεκαοχτώ μήνες.

Διόρθωση στο σχήμα των δακτύλων: Συμβαίνει συχνά, ακόμη και τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα να έχουν την αχίλλειο πτέρνα τους. Όταν λοιπόν αυτή επικεντρώνεται στα δάχτυλα των κάτω άκρων, κάνοντας την εμφάνιση με ψηλοτάκουνα όχι μόνο ακαλαίσθητη, αλλά και επίπονη, οι ειδικοί γιατροί εφαρμόζουν και πάλι το υαλουρονικό οξύ. Το υλικό τοποθετείται στα δάχτυλα με τέτοιον τρόπο ώστε να αντιμετωπιστεί η έντονη προς τα μέσα κοιλότητα που σχηματίζουν (ιδιαίτερα στο μεγάλο δάκτυλο. Έτσι, το πόδι απαλλάσσεται από την ασυμμετρία. Τόσο η διάρκεια, όσο και η διαδικασία είναι ίδιες με την προηγούμενη περίπτωση.

Μείωση του όγκου στα άκρα με λιπογλυπτική: Το συνηθέστερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συχνά οι γυναίκες είναι οι χοντροί, ακαλαίσθητοι αστράγαλοι. Ο πλαστικός χειρουργός λοιπόν μειώνει την διάμετρο μέσα από μια διαδικασία που εφαρμόζεται γενικά στην λιπογλυπτική. Κάνει δηλαδή μικροσκοπικές τομές και με πολύ λεπτές κάνουλες αφαιρεί το περιττό λίπος από το σημείο προς διόρθωση. Η θεραπεία διαρκεί λίγες ώρες και η τελική εικόνα κατακτάται μετά από πέντε περίπου μήνες

Αύξηση του όγκου: Τα μοντέλα συμβαίνει κάποιες φορές να διαθέτουν υπερβολικά λεπτούς αστραγάλους, σε τέτοιο βαθμό που να μην αναδεικνύονται με τον επιθυμητό τρόπο τα ρούχα και τα παπούτσια που καλούνται να λανσάρουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν, που βρίσκονται στον αντίποδα των προηγούμενων, ο πλαστικός χειρουργός εκχύει κάποιες ειδικές ουσίες στο σημείο για αύξηση του όγκου. Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι σύντομη και δεν συνδέεται με παρενέργειες. Αν πάλι στόχος είναι η αύξηση του όγκου στις γάμπες, ο γιατρός χρησιμοποιεί ειδικά ενθέματα στερεάς σιλικόνης με τα οποία εξασφαλίζει το αρμονικό σχήμα του σώματος. Και πάλι η διαδικασία είναι ανώδυνη, απόλυτα ασφαλής και δεν προϋποθέτει την παραμονή στο ιατρείο παρά μόνο για λίγη ώρα, όσο δηλαδή διαρκεί η θεραπεία.

Μικρή αύξηση στήθους: Σε περίπτωση που ένα μοντέλο θέλει να προχωρήσει σε μικρή αύξηση του στήθους – κατά ένα νούμερο – μπορεί να γίνει η εφαρμογή ενέσιμου υαλουρονικού οξέως. Το συγκεκριμένο filler χρησιμοποιείται για να ανορθώσει και να αυξήσει το μέγεθος του στήθους. Όχι βέβαια στο βαθμό και με τα μόνιμα αποτελέσματα που προσφέρει η αυξητική στήθους με σιλικόνη. Εφαρμόζεται στο στήθος με τον ίδιο τρόπο που εφαρμόζονται και τα fillers στο πρόσωπο, αυξάνοντάς το κατά ένα τουλάχιστον νούμερο. Τα αποτελέσματά του διαρκούν για 18 μήνες περίπου. Η διαδικασία γίνεται με τη χρήση λίγο μεγαλύτερης βελόνας από αυτές που χρησιμοποιούνται στο υπόλοιπο σώμα, η αναισθησία περιλαμβάνει συνδυασμό μέθης και τοπικής αναισθησίας και η θεραπεία γίνεται στο ιατρείο. Μια μικρή κοκκινίλα στην περιοχή καλύπτεται με make-up και διαρκεί ελάχιστα. Το μεγάλο ατού της θεραπείας είναι ότι το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό που το σώμα το δέχεται χωρίς αντιδράσεις και ενώ τα αποτελέσματα δεν είναι μόνιμα, μετά το πέρας της δράσης του οξέως, το στήθος είναι ακριβώς όπως ήταν πριν!

ENDERMOLOGIE για την κυτταρίτιδα: Όταν τα μοντέλα καλούνται να ανέβουν στην πασαρέλα φορώντας αποκαλυπτικά μαγιώ, το παραμικρό ίχνος κυτταρίτιδας μάλλον δεν ταιριάζει στην περίπτωση και δεν αναδεικνύει το ρούχο.  Εκτός από την υγιεινή διατροφή, την κατανάλωση άφθονου νερού και το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούν τα μοντέλα, συχνά πραγματοποιούν και μερικές συνεδρίες από την συγκεκριμένη θεραπεία για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το Endermologie αποτελεί παγκοσμίως την πιο γνωστή θεραπεία κατά της επιδερμικής χαλάρωσης και του τοπικού πάχους. Μπορεί να εφαρμοστεί εκτός από τους γλουτούς και στα υπόλοιπα σημεία του σώματος που μπορεί να εμφανίζουν κυτταρίτιδα όπως είναι οι μηροί, τα γόνατα, η κοιλιά και τα μπράτσα. Συνήθως χρειάζονται περίπου 10 συνεδρίες μέσα σε διάστημα 2-3 φορές / εβδομάδα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη, ασφαλής και δεν αφήνει κανένα απολύτως σημάδι ή παρενέργεια, εξ ου και αποτελεί την δημοφιλέστερη θεραπεία ανάμεσα στα μοντέλα. 

Πηνελόπη Τυμπανίδου, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Απόστολος Γαϊτάνης, Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST