3 συμβουλές για να ξεφύγετε από τις έξτρα θερμίδες

diaita-thermides
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2016

Το άγχος, οι συνάδελφοι στο γραφείο που φέρνουν συνεχώς γλυκά και το junk food είναι 3 περιπτώσεις που μας προσθέτουν κιλά μέρα με τη μέρα. Μπορούμε, όμως, να ξεφύγουμε με λίγη… πονηριά.

Σε περιπτώσεις κατανάλωσης φαγητού από άγχος

Όπως καταλαβαίνετε, όσο κι αν φάτε, το άγχος θα παραμείνει, μόνο που με αυτή την τακτική θα έχετε και έξτρα κιλά. Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να ξεχαστείτε τρώγοντας, ενώ στην πραγματικότητα δεν πεινάτε, πάρτε ένα χαρτί και καταγράψτε αυτό που σας αγχώνει ή μιλήστε σε κάποιον γι’ αυτό, με στόχο να βρείτε λύση. Έτσι θα γλιτώσετε και τα κιλά και θα ανακουφιστείτε.

Σε περιπτώσεις κατανάλωσης junk food

Το λιγουρευτό μπέργκερ ή κλαμπ σάντουιτς που σας έχει «στοιχειώσει» εδώ και μέρες, δεν πρέπει να το στερηθείτε, καθώς θα συνεχίσει να σας «στοιχειώνει» για πολύ. Επιτρέψτε, όμως, 1 παρασπονδία την εβδομάδα, για να μη χάνετε ούτε σε απόλαυση, αλλά ούτε και σε σιλουέτα. Φροντίστε, επίσης, να μην προτιμήσετε το mega-burger, αλλά π.χ. το παιδικό μπέργκερ ή να μην το συνοδέψετε με πατάτες, αλλά με σαλάτα λαχανικών.

Σε περιπτώσεις κατανάλωσης πολλών σνακ στο γραφείο

Στις περιπτώσεις γιορτών και γενεθλίων είναι λογικό να λιγουρευτείτε το κέρασμα που έφερνα οι συνάδελφοι. Αν, όμως, δουλεύετε καθημερινά σε ένα γραφείο που όλοι φέρνουν από κάτι και δεν συνειδητοποιείτε πόσο τρώτε, τότε πρέπει να πάρετε μέτρα. Καθαρίστε το γραφείο σας από κάθε είδους τρόφιμο, έχετε κοντά σας μόνο νερό και προγραμματίστε συγκεκριμένες ώρες που θα τρώτε, φέρνοντας υγιεινά σνακ από το σπίτι. Έτσι θα κρατάτε τον εαυτό σας χορτάτο και θα αποφεύγετε χωρίς δυσκολία τα παχυντικά σνακ των άλλων.