Τι να φάτε για να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα

kuttaritida
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΜΑΙΟΥ 2016

Η άνοιξη αποτελεί μια καλή χρονική περίοδο, που ακόμα προλαβαίνουμε να βελτιώσουμε το σώμα μας και να πετύχουμε ένα επιθυμητό σωματικό βάρος μέχρι τις αυγουστιάτικες διακοπές. Δείτε τι συμβουλεύει η Αναστασία Κόκκαλη, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, για να αντιμετωπίσουμε, μέσω της διατροφής, το μεγαλύτερο γυναικείο εχθρό: την κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα αποτελεί «πρόβλημα» γυναικείο και μεγάλο μπελά κάθε χρόνο τέτοια εποχή, που αρχίζουμε να φανταζόμαστε τον εαυτό μας στην παραλία. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν πολλοί... νόστιμοι τρόποι να την εξαφανίσουμε και η ειδικός, Αναστασία Κόκκαλη, μας αποκαλύπτει τους πιο βασικούς.

Από σήμερα, λοιπόν, εντάξτε στη διατροφή σας τα εξής:

Αυγά: Μας δίνουν την απαραίτητη πρωτεΐνη για ενίσχυση κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς και λεκιθίνη, η οποία βοηθάει στην εμφάνιση λείου δέρματος. Προτιμήστε τα βραστά ή ποσέ ή scrabled.

Μύρτιλα: Γεμάτα αντιοξειδωτικά από τις ανθοκυανίνες που περιέχουν, τα οποία προστατεύουν και ομορφαίνουν το δέρμα μας. Προσθέστε τα στο κουάκερ σας το πρωί.

Λαχανικά: Μπρόκολο, μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι... Όλα βοηθούν στην μείωση των κατακρατήσεων και φυσικά στην απώλεια λίπους.

Πράσινο τσάι: Βοηθάει στην απώλεια σωματικού λίπους και φυσικά συμβάλλει εξαιρετικά στην ενυδάτωση. Πίνετε 4 φλιτζάνια κάθε μέρα!

Καρύδια: Τα ω-3 λιπαρά τους ενυδατώνουν το δέρμα εκ των έσω και φυσικά βοηθούν στην υγιή δομή και συνοχή της μεμβράνης των κυττάρων του δέρματος. Τρώτε καθημερινά περίπου 30 γραμμάρια.

Εσπεριδοειδή φρούτα: Πορτοκάλια, ακτινίδια, μανταρίνια… Όλα μας προσφέρουν την αγαπημένη βιταμίνη του δέρματος, τη βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή του κολλαγόνου

Πέραν των παραπάνω διατροφικών συμβουλών, όμως, πρέπει να έχετε υπόψη σας και τα εξής:

  • Μην καπνίζετε
  • Ελαττώστε τη ζάχαρη
  • Πίνετε άφθονο νερό
  • Περπατάτε 40 λεπτά κάθε μέρα

Καλή επιτυχία!

Αναστασία Κόκκαλη, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Αριστοτέλους 8 Θεσσαλονίκη 2310 224627, email: [email protected], http://kokkali.blogspot.gr/