Τα 4 σημαντικά «όπλα» της μεσογειακής διατροφής

salata-xoriatiki-mesogeiaki-diatrofi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΜΑΙΟΥ 2016

Η μεσογειακή διατροφή είναι ίσως το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε κατά του καρκίνου και οι λόγοι που την καθιστούν τόσο σημαντική για την υγεία μας είναι (τουλάχιστον) 4.

Οι έρευνες για τη μεσογειακή διατροφή δεν σταματούν ποτέ και τα αποτελέσματα συμφωνούν πάντα στο ότι πρόκειται για μια διατροφή που μπορεί να εξασφαλίσει μια καλή υγεία, σιλουέτα και να απομακρύνει την πιθανότητα καρκίνου. Ο λόγος είναι ότι μας παρέχει 4 σημαντικούς συμμάχους, που αν φροντίσουμε να μπαίνουν συχνά στο πιάτο μας, έχουμε τις πιθανότητες υγείας με το μέρος μας. Ποιοι είναι αυτοί;

Φασόλια

Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης και θρεπτικά συστατικά που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ελαιόλαδο

Ο πρωταγωνιστής της μεσογειακής διατροφής περιέχει φαινόλες, αντιοξειδωτικά που «κερδίζουν» τη μάχη με τις ελεύθερες ρίζες και μας κρατούν μακριά από τον καρκίνο.

Φρούτα

Τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται κι εδώ, καταπολεμώντας και πάλι τις ελεύθερες ρίζες και χαρίζοντας στον οργανισμό μας βιταμίνες που μας είναι απαραίτητες για καλή υγεία και ισορροπία, αλλά και φυτικές ίνες που κρατούν το έντερο υγιές.

Ψάρι

Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που συναντάμε στα έλαια του ψαριού μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και του εντέρου, ενώ γενικότερα ωφελούν την καρδιά.