Τέλος στους πόνους περιόδου με 4 απλές λύσεις

gunaika-periodos
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2016

Οι πόνοι της περιόδου, οι κράμπες και οι ενοχλήσεις που συνοδεύουν τις δύσκολες μέρες, είναι ικανές να μας χαλάσουν τη διάθεση και να μας κρατήσουν ξαπλωμένες σε έναν καναπέ, χωρίς ενέργεια, κέφι και κουράγιο. Εκτός αν εφαρμόσουμε τις παρακάτω, εύκολες και απλές λύσεις.

Άσκηση

Μπορεί και μόνο στην ιδέα της άθλησης, να μας πιάνει σύγκρυο στη διάρκεια των δύσκολων ημερών, ωστόσο, η ακινησία αποδεικνύεται μεγάλο λάθος με τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η άσκηση, χωρίς φυσικά υπερβολές, βοηθά τους μυς να χαλαρώσουν, με αποτέλεσμα οι πόνοι να μειώνονται αισθητά. Επιπλέον, η αιμάτωση της μήτρας που η άθληση επιφέρει, προσφέρει την ίδια ανακούφιση, ενώ το σώμα ευεργετείται σε μεγάλο βαθμό και από το γεγονός ότι η κίνηση προκαλεί αύξηση των ενδοφρινών που προκαλούν αίσθημα ευφορίας και μείωσητου πόνου.

Ζέστη

Το να διατηρούμε την περιοχή της κοιλιάς ζεστή, τις ημέρες της περιόδους, μόνο θετικά μπορεί να μας επηρεάσει. Η χρήση θερμοφόρας ή ζεστών επιθεμάτων είναι μια πολύ καλή και αποτελεσματική λύση που χαλαρώνει τους μυς και απαλλάσσει από τους πόνους.  

Μασάζ

Ένα χαλαρωτικό μασάζ, με ήπιες κυκλικές κινήσεις στην περιοχή της κοιλιάς, βοηθά το σώμα να ηρεμήσει, τους μυς να απαλλαγούν από την ένταση, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο πόνος που νιώθουμε στην διάρκεια της περιόδου. Μάλιστα αν χρησιμοποιήσουμε αιθέρια έλαια χαμόμηλου, το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο άμεσο.  

Διατροφή

Οι τροφές που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δύσκολων ημερών της περιόδου είναι οι εξής:

  • Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο όπως γαλακτοκομικά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, σπανάκι, μπρόκολο.
  • Τροφές πλούσιες σε Ω-3 λιπαρά όπως σολομός και μεγάλα, λιπαρά ψάρια, καρύδια κ.ά. Τα καλά, όπως λέγονται, λιπαρά, μεταξύ άλλων, μας μειώνουν το αίσθημα της λιγούρας αλλά βοηθούν και στην καλή λειτουργία των κυττάρων.
  • Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως τα πορτοκάλια, που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις ενοχλητικές κράμπες.
  • Τα αφεψήματα επίσης, ειδικά όταν είμαστε εν αναμονή της περιόδου, θα χαλαρώσουν το σώμα και οι πόνοι θα είναι αισθητά μειωμένοι.