Εμπιστοσύνη, σεξ, διασκέδαση και 4 ακόμη χαρακτηριστικά που κάνουν υγιή μια σχέση

zeugari-sxesi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΜΑΙΟΥ 2016

Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά, χωρίς τα οποία η σχέση δεν μπορεί να λογίζεται υγιής, όσο καλό σεξ και αν κάνει το ζευγάρι, όση εμπιστοσύνη και αν υπάρχει ανάμεσα στα μέλη, όσο και αν ο ένας διασκεδάζει τον άλλο και οι δυο μαζί. Ας τα γνωρίσουμε.

Χρόνος 
Για να υπάρχει ισορροπία και ευτυχία μέσα σε μια σχέση, ο καθένας πρέπει να νιώθει ελεύθερος να καταπιαστεί με ό,τι τον ευχαριστεί χωρίς να νιώθει ότι ο άλλος δυσανασχετεί. Όταν, αντίθετα, ο ένας από τους δυο είναι αγκιστρωμένος στον άλλο και δεν υπάρχουν εκατέρωθεν (και) ξεχωριστές δραστηριότητες, χόμπι, ενδιαφέροντα, ακόμη και παρέες, η ανία είνα προ των πυλών, το ίδιο και η αποτυχία της σχέσεις.

Μείνετε ο εαυτός σας
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που, μετά την γνωριμία, το ένα από τα δυο μέλη εγκαταλείπει τον παλιό του εαυτό και προσκολλάται στον έτερόν του ήμισυ. Ως γνωστόν όμως, κανείς ποτέ δεν εκτίμησε αυτή την μετάλλαξη και σε βάθος χρόνου, χαμένος βγαίνει εκείνος που τα δίνει όλα για τον άλλο, ειδικά αν κάτι τέτοιο δεν του έχει ζητηθεί!  Μην αρχίζετε να λέτε πράγματα που δεν πιστεύετε για να ευχαριστήσετε τον άλλο ή να προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας πως κάτι σας αρέσει μόνο και μόνο επειδή αρέσει στο σύντροφό σας. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να χαίρεστε με όσα τον ευχαριστούν, αλλά αυτό απέχει από το να μπαίνετε στην παραπάνω διαδικασία αυταπάρνησης

Προσπάθεια 
Κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι κάνουμε λάθη. Κάθε σχέση λοιπόν, χρειάζεται προσπάθεια, κατανόηση, σεβασμό, υπομονή, υποχωρήσεις, συγχώρεση κλπ. Και πρέπει όλα αυτά να γίνονται από κοινού. 

Επικοινωνία
Όλες οι σχέσεις στηρίζονται στο "δούναι και λαβείν". Κάθε άνθρωπος όμως, είναι διαφορετικός και συχνά μπορεί εμείς να δίνουμε γενναιόδωρα τα πάντα, αλλά να μην έχουμε την ίδια ανταπόκριση. Κάποιοι θέλουν να λαμβάνουν πολλά από τη σχέση τους, ενώ κάποιοι άλλοι είναι οk με το να παίρνουν λιγότερα από όσα δίνουν. Προκειμένου να μην δημιουργούνται χάσματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, να μην αισθάνεστε κενό, θυμό ή άλλα αρνητικά συναισθήματα όσοι δίνετε και δεν παίρνετε, αρχικά θα πρέπει να εκφράζεστε στους συντρόφους σας. Να μιλάτε ανοιχτά και να λέτε όλα όσα σας απασχολούν, όλα όσα σας λείπουν ή θα επιθυμούσατε να αλλάξουν στη σχέση σας. Μην περιμένετε να διαβάσει τη σκέψη σας ο άλλος.