8 σημάδια που δείχνουν ότι δεν ταιριάζετε σεξουαλικά

zeugari-krebati-seks

Το καλό σεξ είναι απαραίτητη προϋπόθεση της υγιούς σχέσης. 

ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Οι σχέσεις στηρίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, την αγάπη και την κατανόηση. Και το σεξ. Το καλό σεξ που δίνει αμοιβαία απόλαυση. Είναι όμως πάντα έτσι; 8 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είστε συμβατοί σεξουαλικά.

Υπάρχουν περιπτώσεις που η ερωτική επαφή δεν είναι το δυνατό χαρτί της σχέσης και, παρότι υπάρχουν όλα τα άλλα συστατικά που θεωρητικά θα έκαναν τον συνδυασμό ιδανικό, το πράγμα κάπου χωλαίνει. Ποια είναι τα σημάδια εκείνα που δείχνουν έλλειψη συμβατότητας στο κρεβάτι;

1. Οι επαφές σας δεν χαρακτηρίζονται από αυθορμητισμό, αλλά γίνονται προγραμματισμένα. Απουσιάζει το στοιχείο της έκπληξης και της αμοιβαίας αποπλάνησης.  

2. Δεν έχετε ανακαλύψει την στάση για σεξ που ικανοποιεί και τους δυο εξίσου, την «δική σας» στάση για σεξ που ταιριάζει στα δικά σας γούστα και στον δικό σας συνδυασμό σωμάτων. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για την αναγνωριστική περίοδο.

Το σεξ χρειάζεται αυθορμητισμό και αποπλάνηση.

3. Δεν βρίσκεται στον «σωστό» ρυθμό. Η ερωτική επαφή, για να αποδώσει το μάξιμουμ των…δυνατοτήτων της, απαιτεί συγχρονισμό. Αν, παρά τις προσπάθειες, δεν έχετε βρει τη λύση ως προς αυτό, κάτι δεν πάει καλά.  

4. Κάνετε σεξ με την τηλεόραση ανοιχτή. Και, φυσικά, δεν μιλάμε για τις περιπτώσεις εκείνες που το πάθος κυριαρχεί και δεν προλαβαίνετε καν να απενεργοποιήσετε την συσκευή, αλλά για την κατάσταση όπου, την ώρα του σεξ, με το ένα μάτι συνεχίζετε να βλέπετε τηλεόραση ή έχετε εκεί το νου σας. Κατ΄εξακολούθηση.

6. Νιώθετε το σεξ σαν υποχρέωση και το περιορίζετε μόνο στις διακοπές και τις ειδικές περιστάσεις.

Ο οργασμός και η αμοιβαία απόλαυση είναι συστατικά που ενυπάρχουν στην ίδια την έννοια της σχέσης. 

7. Δεν συγχρονίζεστε ως προς το πότε θέλετε να κάνετε σεξ. Ο ένας επιθυμεί, όταν ο άλλος είναι κουρασμένος συστηματικά.

8. Δεν έχετε οργασμό. Οι ερωτικές σας επαφές δεν οδηγούν και τους δυο στην κορύφωση.