Αιμορροϊδες: 7 τρόποι για να τις γιατρέψετε φυσικά

aimorroides-7-tropoi-gia-na-tis-giatrepsete-fusika-tropoi-gia-na-tis-giatrepsete-fusika

ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Όσοι υποφέρουν από αυτές γνωρίζουν καλά πως η καθημερινότητα μπορεί να γίνει...αβίωτη. Δείτε, με ποιους απλούς και φυσικούς τρόπους, μπορείτε να πείτε «αντίο» στο πρόβλημά σας.

Χρησιμοποιήστε το θαυματουργό νερό

Η επίδραση του νερού στις ερεθισμένες αιμορροϊδες είναι ιδιαίτερα καταπραϋντική. Μπορείτε να κάνετε κομπρέσες με κρύο νερό ή να βυθίσετε σε ζεστό-όχι καυτό-νερό την προβληματική περιοχή για λίγα λεπτά. Πολλοί είναι εκείνοι οι ασθενείς που αναφέρουν πως έχουν αντικαταστήσει το χαρτί υγείας με υγρά μωρομάντηλα για να μην ερεθίσουν και άλλο την περιοχή.

Μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα

Αν δεν έχετε ακόμη καταφύγει σε κάποιον ειδικευμένο γιατρό για το πρόβλημα των αιμορροϊδων που σας βασανίζει, μπορείτε να αγοράσετε κάποιο από τα μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα που πωλούνται στα φαρμακεία και που μπορεί να σας βοηθήσουν. Ο λόγος για ειδικές αλοιφές ή σαπούνια καθαρισμού με συστατικά ειδικά για την περίπτωσή σας καθώς και αντιβιώσεις που καταπολεμούν τις φλεγμονές και που θα σας προτείνει ο φαρμακοποιός σας.

Αυξήστε τη λήψη φυσικών ινών

Οι φυσικές ίνες συντελούν στην καλή λειτουργία του εντέρου απομακρύνοντας το ενδεχόμενο δυσκοιλιότητας που συχνά προκαλεί αιμορροϊδες. Βάλτε επομένως στη διατροφή σας περισσότερα φρούτα, δημητριακά, λαχανικά και ψωμί ολικής άλεσης. Πέρα από την δυσκοιλιότητα με τη βοήθεια των φυσικών ινών θα καταπολεμήσετε και τις καρδιοπάθειες, τον καρκίνο του παχέος εντέρου και την παχυσαρκία.

Πιείτε νερό, πολύ νερό

Και πάλι το θαυματουργό νερό θα σας βοηθήσει. Αλλά αυτή τη φορά, όχι ως ένα ανακουφιστικό ντους αλλά πίνοντας όσο περισσότερο νερό μπορείτε μέσα στην ημέρα. Ο γενικός «κανόνας» αναφέρει περίπου 8 ποτήρια μέσα στην ημέρα αλλά η ποσότητα αυτή μπορεί να αυξηθεί αν αθλείστε και χάνετε υγρά ή αν ο καιρός είναι πολύ ζεστός. Παράλληλα, με την λήψη νερού, θα πρέπει να μειώσετε τις ποσότητες καφεϊνης και αλκοόλ που καταναλώνετε, βοηθώντας στην καλή λειτουργία του εντέρου σας.

Ασκηθείτε

Μπορεί η άσκηση να σας βοηθήσει στην καταπολέμηση των αιμορροϊδων; Σίγουρα ναι, απαντούν οι ειδικοί, οι οποίοι αναφέρουν πως στην καθημερινότητά μας αναγκαζόμαστε να καθόμαστε για πολλές ώρες (π.χ. στη δουλειά), γεγονός που επιβαρύνει την κατάστασή μας. Ασκηθείτε λοιπόν για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας αλλά αποφύγετε ορισμένες δραστηριότητες, όπως τα βάρη και η καθιστική ζωή που θα σας… δυσκολέψουν τη ζωή.

Στην τουαλέτα ολοταχώς

Οι δυσκοίλιοι άνθρωποι συχνά παραπονιούνται πως αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να επισκεφθούν την τουαλέτα τα πρωϊνά, όπως η πλειοψηφία των ατόμων. Ενδεχομένως, το έντερό τους λειτουργεί με διαφορετικούς ρυθμούς και σε διαφορετικές ώρες και έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουν την ανάγκη να επισκεφθούν την τουαλέτα την ώρα της δουλειάς ή κατά τη διάρκεια ενός σημαντικού meeting. Η συμβουλή των ειδικών; Προσπαθήστε να αφουγκραστείτε το έντερό σας και μην αναβάλλετε την επίσκεψη στην τουαλέτα όταν νιώθετε την ανάγκη να το κάνετε. Δώστε προτεραιότητα στην λειτουργία του οργανισμού σας καθώς ενδεχόμενη αναβολή των φυσικών σας αναγκών μπορεί να σας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Προσοχή στην εγκυμοσύνη

Οι αιμορροϊδες είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης και συνήθως προκύπτουν μετά τον τοκετό. Προκειμένου λοιπόν να εξασφαλίσετε την υγεία τόσο τη δική σας όσο και του νεογέννητου βρέφους σας, συμβουλευτείτε άμεσα τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σκεύασμα. Ωστόσο, ένα κλασικό «γιατροσόφι» είναι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης να ξαπλώνετε πλάγια προς τα αριστερά προκειμένου να μην πιέζετε με την στάση του σώματός σας τις φλέβες που διαπερνούν τις αιμορροϊδες, επιβαρύνοντας το πρόβλημα.