Εύκολοι τρόποι να εμπλουτίσετε το πρωινό σας με λαχανικά

abgo-ntomata-marouli

Ντομάτα και αβγό, ο τέλειος συνδυασμός!

ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Οι βιταμίνες και οι φυτικές ίνες των λαχανικών είναι απαραίτητες στην καθημερινότητά μας. Αν, όμως, αναρωτιέστε πόση σαλάτα πια να φάτε για να τα λάβετε στις απαραίτητες ποσότητες, σας έχουμε πέντε τρόπους που θα τα κάνουν να τρυπώσουν και στο πρωινό σας, έτσι ώστε να αυξήσετε την κατανάλωσή τους, χωρίς να φάτε άλλη σαλάτα.

1. Τα σφιχτά αβγά ταιριάζουν ιδανικά με λίγη ντομάτα ή ντοματίνια. Οι ντομάτες είναι γεμάτες με λυκοπένιο, το οποίο έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

2. Κόψτε πιπεριά σε ροδέλες και τηγανήστε το αβγό σας μέσα τους, φτιάχνοντας ιδιαίτερα σχήματα. Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Σπανάκι και αβγά σκραμπλ. Δοκιμάστε το!

3. Προσθέστε ψιλοκομμένο σπανάκι στα αβγά σκραμπλ. Το σπανάκι διασφαλίζει την καλή υγεία των οστών, ενώ οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και χαρίζουν λαμπερό δέρμα και μαλλιά.

4. Βάλτε σε ένα μικρό μπολάκι 2 κουταλιές φιστικοβούτυρο και χρησιμοποιήστε το σαν ντιπ για σέλερι στικ, αγγούρι ή μήλο. Το σέλερι είναι πλούσιο σε ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6, ασβέστιο, μαγνήσιο και φωσφόρο, το αγγούρι είναι ενυδατικό και το μήλο με τη φλούδα του πλούσιο σε βιταμίνες και φυτικές ίνες.

5. Φτιάξτε ένα smoothie με καρότο και μάνγκο. Η βιταμίνη Α του καρότου κάνει καλό στην όραση και το ανοσοποιητικό.