Πώς αντιμετωπίζεται ο πόνος στη μέση;

pos-antimetopizetai-o-ponos-sti-mesi-ponos-sti-mesi

ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ο πόνος στη μέση ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι τις περισσότερες φορές δεν αναζητούν την πραγματική αιτία αλλά μαθαίνουν να «ζουν» με το πρόβλημά τους. Δείτε όμως, με ποιους τρόπους, ο πόνος στη μέση μπορεί να γίνει υποφερτός.

Μασάζ: η θεραπευτική δύναμη των χεριών

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Annals of Internal Medicine», ασθενείς που έπασχαν από πόνους χαμηλά στη μέση, ένιωσαν πολύ καλύτερα μετά από 10 εβδομάδες εντατικού μασάζ συγκριτικά με όσους δεν έκαναν καμία απολύτως θεραπεία. Ενδεχομένως, ο πόνος που νιώθετε μπορεί να οφείλεται σε «τράβηγμα» μυών, οπότε η θεραπευτική δύναμη του μασάζ, θα δράσει ευεργετικά στην περίπτωσή σας.

Βελονισμός: η εναλλακτική πρόταση

Πολλοί τον αμφισβητούν ενώ άλλοι «πίνουν νερό» στα αποτελέσματά του. Ο λόγος για τον βελονισμό, όπου σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών, αποδείχθηκε σωτήριος για την περίπτωση ασθενών με χρόνιους πόνους στη μέση.

Οι πόνοι σταδιακά μειώθηκαν και τα έντονα συμπτώματα υποχώρησαν ενώ και οι ασθενείς είδαν την καθημερινότητά τους να βελτιώνεται σταδιακά.

Yoga: πείτε αντίο στους πόνους της μέσης

Σύμφωνα και πάλι με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Annals of Internal Medicine», η yoga αποτελεί ένα πρώτης τάξεως «γιατρικό» για τις παθήσεις της μέσης.

Με μαθήματα yoga συνολικής διάρκειας 12 εβδομάδων, οι ασθενείς παρατήρησαν μεγάλη βελτίωση συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν θεραπεία με φάρμακα.

Group therapy: γιατρευτείτε συζητώντας!

Μα καλά, θα αναρωτηθείτε, είναι δυνατόν, οι πόνοι στη μέση να υποχωρήσουν συζητώντας; Μπορεί να ηχεί παράδοξα στα αυτιά μας όμως σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2010, οι ασθενείς που συμμετείχαν σε ομάδες συζήτησης με ειδικούς, μετά από 3 μήνες, διαπίστωσαν διπλάσια βελτίωση στο πρόβλημά τους συγκριτικά με όσους δεν ακολουθούσαν καμία απολύτως αγωγή.