Οι… ποικιλίες αυξάνουν τις θερμίδες

piatela-orektika

Προσοχή στα μεζεδάκια και τις ποικιλίες που αυξάνουν την κατανάλωση θερμίδων χωρίς να το καταλάβουμε

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Αν συμφωνούμε σε κάτι όλοι είναι ότι το μπάνιο στη θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Τι πρέπει να θυμάστε, όμως, πριν κάτσετε στο ταβερνάκι μετά το μπάνιο για να απολαύσετε το φαγητό σας;

Πολλοί έχουμε στο μυαλό μας ότι το κολύμπι, η πεζοπορία των διακοπών και οι βόλτες θα μας κάνουν να επιστρέψουμε με νέα, ανανεωμένη σιλουέτα στην πόλη. Η αλήθεια είναι ότι το μαύρισμα βοηθά να δείχνουμε όλοι λίγο καλύτεροι εμφανισιακά, η ζυγαριά, όμως, πολλές φορές έχει διαφορετική άποψη μετά τις διακοπές.

Ο λόγος είναι ότι παρά το περπάτημα, το κολύμπι και τον ξέφρενο χορό το βράδυ, τα κιλά ανεβαίνουν, καθώς δεν είμαστε προσεκτικοί στο παραλιακό ταβερνάκι που φιλοξενεί το γεύμα μας μετά το μπάνιο.

Οι 3 ειδών σαλάτες, το δικό μας κύριο πιάτο και ταυτόχρονα τα τσιμπολογήματα από τους υπόλοιπους ή οι τεράστιες ποικιλίες που καταφτάνουν η μία μετά την άλλη για να συνοδέψουν το ούζο μας, έχουν ως αποτέλεσμα να χάνουμε ολοκληρωτικά τον έλεγχο της ποσότητας που τρώμε. Με λίγα λόγια… η ποικιλία μας μπερδεύει.

Προτιμήστε να έχετε τον έλεγχο του πιάτου σας και να μην τσιμπολογάτε

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, μάλιστα, έχουν βρει στο παρελθόν ότι μπορεί κάποιος να πάρει 44% περισσότερες θερμίδες από ένα γεύμα, αν αυτό αποτελείται από ποικιλία φαγητών.

Αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και στην περίπτωση του γιαουρτιού ή του παγωτού, αν έχετε μπροστά σας τρεις γεύσεις, αντί για μία. Αν ψάχνετε την εξαίρεση σε όλα αυτά, θα τη βρείτε στα φρούτα και τα λαχανικά, η ποικιλία των οποίων σε μια μερίδα κάνουν καλό στην υγεία.