Φτιάξτε την τέλεια Paleo πίτσα που θα σας συντροφεύσει αυτό το καλοκαίρι

pitsa-paleo

Η πίτσα paleo σέβεται τόσο την όρεξή σας για κάτι νόστιμο, όσο και τη σιλουέτα σας

ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Εμπνευσμένη από τη δίαιτα Paleo, η οποία ουσιαστικά προτείνει να τρώμε ό,τι έτρωγαν (θεωρητικά) και οι άνθρωποι των σπηλαίων, η αντίστοιχη πίτσα Paleo φτιάχνεται με λίγα και απλά υλικά, μαγειρεύεται εύκολα, είναι νόστιμη, χορταστική και φιλική για τη σιλουέτα.

Η πίτσα βρίσκεται στο top 5 των αγαπημένων φαγητών όλων, χειμώνα-καλοκαίρι, και δεν υπάρχει λόγος να τη στερείστε, αν μπορείτε να την προσαρμόσετε σε πιο υγιεινά πρότυπα. Την επόμενη φορά που θα λιγουρευτείτε πίτσα, αφήστε κάτω το τηλέφωνο και ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή. Το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει τόσο γευστικά, όσο και στη σιλουέτα σας και θα δείτε ότι με τους συνδυασμούς της, δεν θα σας λείψει καν το τυρί.

Υλικά για 2 ατομικές πίτσες

Για τη ζύμη

1 φλιτζάνι βιολογικό αλεύρι από ταπιόκα (θα το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά)

¼ του φλιτζανιού αλεύρι καρύδας

2 αβγά

1 φλιτζάνι νερό

1 πρέζα αλάτι

Προσθέστε στην πίτσα σας φυτικές ίνες με νεροκάρδαμο

Για το τόπινγκ (με αναλογίες που θα ανταποκρίνονται στη ζύμη σας)

-Επιλέξτε την αγαπημένη σας σάλτσα -ή απλώς αναμείξτε σκόρδο, κρεμμύδι, δενδρολίβανο, βασιλικό, μαντζουράνα με λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και έπειτα προσθέστε μερικές πολτοποιημένες ντομάτες και αλάτι.

-Προσιούτο

-Φρέσκες ντομάτες

-Πιπεριές Jalapeños

-Νεροκάρδαμο ή σπανάκι

-Κρεμμύδι

-Πιπεριές

-Φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση
Αναμείξτε μαζί όλα τα υλικά για τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να είναι απαλό.

Προθερμάνετε το φούρνο σας σε υψηλή θερμοκρασία.

Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι και όταν κάψει βάλτε λίγο ελαιόλαδο, τόσο ώστε να το λαδώσετε και να πάει παντού, όχι παραπάνω.

Βάλτε μέσα μισό μείγμα ζύμης και αφήστε το να ψηθεί, μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες και να γίνεται τραγανό. Πρέπει να πάρει ένα χρυσαφένιο-καφέ χρώμα απ’ έξω και να είναι τραγανό, αλλά να παραμένει ευλύγιστο, καθώς μετά θα ψηθεί κι άλλο στο φούρνο. Γυρίστε το και από τις 2 πλευρές και όταν είναι έτοιμο, μεταφέρετέ το σε ένα πιάτο, προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα και κάντε το ίδιο.

Κόψτε τα υλικά για το τόπινγκ και προσθέστε τα από πάνω στη βάση σας, στις αναλογίες που σας ευχαριστούν μαζί με τη σάλτσα σας.

Αφήστε τες να ψηθούν για 6-7 λεπτά ακόμη ή μέχρι η βάση να είναι σφιχτή, αλλά να μην καταλήξει καμένη. Θα χρειαστεί να παρακολουθείτε στενά το ψήσιμο γι’ αυτά τα λεπτά.

Έτοιμη και λαχταριστή!