Φάτε κάλιο για να κάνετε…αγοράκι

mpananes

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο

ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Αν είναι στα άμεσα σχέδιά σας μια εγκυμοσύνη και εκτός από την υγεία του μωρού σας ενδιαφέρει και το φύλο του, αναζητώντας το γιο, η λύση είναι μία: τροφές με κάλιο.

Φαίνεται πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο μπορεί να συμβάλλει στο να πετύχετε επιτέλους αυτό το γιο που επιθυμούσατε!

Τροφές πλούσιες σε κάλιο είναι τα φρούτα και τα λαχανικά και συγκεκριμένα οι μπανάνες, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, τα λαχανάκια Βρυξελλών κ.ά., τα μανιτάρια, οι ντομάτες, τα πορτοκάλια, τα σταφύλια, αλλά και το κρέας και ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος. Κάλιο θα βρείτε και στο γάλα και το γιαούρτι, αλλά και σε όσπρια όπως φακές και φασόλια.

Κι όμως, μέσω της διατροφής υπάρχει πιθανότητα να επηρεάσετε το φύλο του παιδιού σας

Αν πάλι ένα κοριτσάκι είναι αυτό που ονειρεύεστε να κρατάτε στην αγκαλιά σας, θα πρέπει να μειώσετε το κάλιο και να αυξήσετε το ασβέστιο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσετε τα γαλακτοκομικά, τα θαλασσινά, τα αμύγδαλα, τις σαρδέλες, τα αποξηραμένα σύκα, τα μαυρομάτικα φασόλια, τη λαχανίδα και να θυμάστε ότι η βιταμίνη D βοηθάει στην απορρόφηση ασβεστίου από τον οργανισμό και θα τη βρείτε στα αβγά, στο σολομό, στο σκουμπρί, στο μουρουνέλαιο, στο συκώτι κ.ά.