Το φαγητό δρα κατά των ιώσεων

soupa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η εποχή των ιώσεων είναι εδώ, η πανδημία του νέου κορωνοϊού ταλαιπωρεί όλο τον πλανήτη, τα συνάχια δίνουν και παίρνουν και αν δεν είστε προσεκτικοί και με δυνατό ανοσοποιητικό, τότε πολύ πιθανόν να βρεθείτε κι εσείς στον καναπέ αγκαλιά με θερμόμετρα και χαρτομάντιλα. Ποιο είναι, όμως, το γιατρικό;

Ξέρουμε πως όταν είστε άρρωστοι, το τελευταίο που θέλετε να κάνετε είναι να φάτε οποιοδήποτε φαγητό και η όρεξή σας μοιάζει να σας έχει εγκαταλείψει, μαζί με την όσφρηση και τη γεύση. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι μαζί με την ξεκούραση, το σώμα σας χρειάζεται το φαγητό για να ξεπεράσει την αρρώστια, σύμφωνα με παλιότερη έρευνα του Πανεπιστημίου στη Νότια Φλόριντα.

Με τη μείωση του φαγητού κατά 30%, φαίνεται να «πέφτει» και το ανοσοποιητικό σύστημα, όπως έχουν δείξει μελέτες σε ποντίκια και η προστασία μας από τα μικρόβια γίνεται ακόμα μικρότερη.

Αντί να απορρίψετε κάθε είδους φαγητό, φροντίστε να γεμίσετε το πιάτο σας με κάτι ελαφρύ και ενυδατικό όπως μια σούπα, που δεν θα σας βαρύνει το στομάχι, θα ενυδατώσει τον οργανισμό και με λίγη πρωτεΐνη από κοτόπουλο και τις βιταμίνες των λαχανικών θα σας δυναμώσει, βοηθώντας σας να ξεπεράσετε την ασθένεια.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ποιες τροφές αποτελούν ασπίδα απέναντι στις ιώσεις.