Τρεις μικρές αλλαγές για υψηλότερη λίμπιντο

gunaika-andras-krebati-podia-patouses
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Αν η διάθεση μας ή του/της συντρόφου μας στο κρεβάτι είναι πεσμένη, μπορεί να μην χρειάζεται να τρέξουμε κατευθείαν σε γιατρούς και ψυχολόγους.

Με μικρές, αλλά ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητα μας και τον τρόπο ζωής μπορούμε να ανακτήσουμε την απόλαυση. Παρακάτω, εντοπίζουμε τους πιο καίριους τομείς όπου μπορούμε να παρέμβουμε με βελτιωτικές κινήσεις αποκομίζοντας άμεσα οφέλη. Ξεκινάμε λοιπόν με γυμναστική, καλή διατροφή και λιγότερο στρες!

Άθληση
Το πρώτο βήμα πρέπει να είναι η βελτίωση της κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της άσκησης. Με την αυξημένη ροή αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αυξάνεται και η διέγερση, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Τα οφέλη της άσκησης βέβαια είναι πολλαπλά, αφού, εκτός από περισσότερη αντοχή και αυτοπεποίθηση, θα μας βοηθήσει στην γράμμωση, την απώλεια βάρους αλλά και τη διάθεση χάρη στις ενδορφίνες που εκκρίνονται στο σώμα με την κίνηση.

Διατροφή
Το δεύτερο βήμα προς την καλή σεξουαλική ζωή είναι η βελτίωση της διατροφή.  Η κακή διατροφή και η παχυσαρκία που συνδέεται, συνήθως με αυτήν, μπορεί να προκαλέσει ορμονικές διαταραχές, αλλάζοντας την ισορροπία τεστοστερόνης και οιστρογόνων. Μια ισορροπημένη διατροφή, αντίθετα, δίνει στον οργανισμό όλα τα απαραίτητα για καλή φυσική κατάσταση.

Στρες
Το τρίτο και ίσως πιο δύσκολο βήμα είναι ο έλεγχος του άγχους που σχετίζεται με τις κακές επιδόσεις στο σεξ και την έλλειψη ερωτικής επιθυμίας. Ο έλεγχος του στρες δεν είναι απλή υπόθεση, ωστόσο, καλό είναι να βρούμε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να το ελέγξουμε, αν θέλουμε να δούμε την χαρά του σεξ να επιστρέφει στην κρεβατοκάμαρά μας. Αν τα επίπεδα άγχους είναι πολύ υψηλά, ενδεχομένως να πρέπει αν το συζητήσουμε με κάποιον ειδικό που θα μας προτείνει τρόπους να το χαλιναγωγήσουμε.