«Επιστροφή στο Μέλλον» με τη Nike και τα παπούτσια που δένουν μόνα τους

nikemags

NIKE

ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Στόχος της εταιρείας είναι να στηρίξει τις έρευνες για θεραπεία κατά του Πάρκινσον.

Η επιστημονική φαντασία συχνά ανοίγει το μέλλον για την τεχνολογία, άλλοτε σε ρεαλιστικό και άλλοτε σε φανταστικό πλαίσιο. Ο Ιούλιος Βερν, για παράδειγμα, είχε προβλέψει τα ταξίδια στο φεγγάρι και το διάστημα, ενώ τα κινητά τηλέφωνα εμφανίστηκαν στις πρώτες σειρές Star Trek, δεκαετίες πριν βγουν στην αγορά.

Τα παπούτσια με κορδόνια που δένονται αυτόματα και που φόραγε ο Μάρτι ΜακΦλάι στην πρώτη συνέχεια της «Επιστροφής στο Μέλλον» είναι πλέον γεγονός, αφού η Nike ανακοίνωσε ότι θα τα βγάλει στην αγορά. Τα Nike Mags, όπως λέγονται, βγαίνουν σε συνεργασία με το ίδρυμα του Μάικλ Τζ. Φοξ, πρωταγωνιστή στις ταινίες της σειράς, με στόχο να βρεθεί θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, τα ειδικά σχεδιασμένα παπούτσια έχουν ειδικούς αισθητήρες ώστε τα κορδόνια να σφίγγουν όσο χρειάζεται κάθε φορά και μάλιστα αυτόματα, όπως και στην ταινία. Θα χρειαστείτε βέβαια την τύχη με το μέρος σας για να τα αποκτήσετε, αφού θα κυκλοφορήσουν λιγότερα από 100 ζευγάρια, τα οποία θα κληρωθούν με λαχνούς αξίας 10 δολαρίων, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στο ίδρυμα του Φοξ.