Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο ζευγάρι ψηλά τακούνια

takounia
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Τα ψηλά τακούνια είναι φετίχ. Για να μπορούμε να τα χαρούμε όμως χωρίς ενοχλήσεις και παρατράγουδα, σημασία έχει να φοράμε τα κατάλληλα. Η λύση για τη σωστή επιλογή εφαρμόζεται σε τρια, επιστημονικά βήματα.

Πόσες φορές έχουμε αγοράσει ένα όμορφο ζευγάρι ψηλά τακούνια, αλλά δεν μπορέσαμε να τα χαρούμε όσο θέλαμε γιατί γέμισαν τα πόδια μας επώδυνες και αντιαισθητικές φουσκάλες; Τη λύση έχει η ποδίατρος Έμα Σαπλ, η οποία εξηγεί ότι όλα έχουν να κάνουν με το σχήμα των ποδιών μας.

Όπως αναφέρει η ποδίατρος, ορισμένες γυναίκες μπορούν και φορούν ψηλές γόβες, ενώ άλλες υποφέρουν ακόμη και με τα χαμηλά. Για να ξέρουμε λοιπόν τιείδους τακούνια ταιριάζουν στα πόδια μας και να αποφύγουμε τα δυσάρεστα παρελκόμενα, ακολουθούμε την φόρμουλα της ποδιάτρου.

Όλα έχουν να κάνουν με την ευλυγισία του καμπυλωτού οστού στον αστράγαλο, που συνδέει το πόδι με την κνήμη. Εάν ο αστράγαλος γέρνει προς τα κάτω όταν κρατάτε το πόδι σας ίσιο και χαλαρό, τότε έχετε την κατάλληλη ευκινησία που επιτρέπει τα ψηλά τακούνια. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως δήλωσε η Σαπλ στη Daily Mail, δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Τα τρία βήματα της μέτρησης είναι τα εξής:

  1. Βγάλτε τα παπούτσια σας, καθίστε κάτω κρατήστε το ένα πόδι σας μπροστά, σε ίσια και χαλαρή θέση. Εάν το πόδι σας βρίσκεται σε ορθή γωνία σε σχέση με την κνήμη, χωρίς να κρέμεται, τότε δεν έχετε την κατάλληλη ευλυγισία στον αστράγαλο για ψηλά τακούνια.
  2. Για να βρείτε το ιδανικό ύψος για τακούνια, θα χρειαστείτε λίγη βοήθεια. Πρώτα πρέπει να σταθείτε όρθια και να βάλετε μια μεζούρα στο πάτωμα σε ευθεία γραμμή, ξεκινώντας την μέτρηση από το τακούνι του ποδιού σας. Μετά ο φίλος σας πρέπει να βάλει ένα μολύβι στην σφαίρα του ποδιού σας, σε ορθή γωνία.
  3. Το ιδανικό ύψος τακουνιών θα είναι εκεί που θα σας δείξει το μολύβι στην μεζούρα.