Φθινοπωρινές γεύσεις για «ατσάλινη» καρδιά

fthinoporines-geuseis-gia-atsalini-kardia

ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Δουλεύει για χάρη μας αδιάκοπα και μας παρέχει τα απαραίτητα «καύσιμα» για μια ζωή χωρίς προβλήματα. Ο λόγος για την «ατμομηχανή» του οργανισμού μας, την καρδιά, που χρειάζεται και αυτή με τη σειρά της προστασία μέσω ορισμένων τροφών και τακτικών που την ενδυναμώνουν.

Δουλεύει για χάρη μας αδιάκοπα και μας παρέχει τα απαραίτητα «καύσιμα» για μια ζωή χωρίς προβλήματα. Ο λόγος για την «ατμομηχανή» του οργανισμού μας, την καρδιά, που χρειάζεται και αυτή με τη σειρά της προστασία μέσω ορισμένων τροφών και τακτικών που την ενδυναμώνουν.

Η καρδιά, η κινητήριος δύναμη του οργανισμού, κάνει τόσα πολλά για εμάς. Μήπως, ήρθε η ώρα να της το ανταποδώσουμε; Με τις κατάλληλες τροφές, μπορούμε να ενδυναμώσουμε την καρδιά μας και να εξασφαλίσουμε ότι θα δουλεύει «ρολόι» για πολλά, πολλά χρόνια ακόμα...

Βγείτε στον ήλιο!

Έρευνες απέδειξαν πως όσοι πάσχουν από έλλειψη βιταμίνης D, που ο οργανισμός συνθέτει όταν εκτίθεται στον ήλιο, εμφανίζουν μεγάλο αριθμό καρδιοπαθειών. Αποκτήστε επομένως έναν ακόμη σοβαρό λόγο για να απολαύσετε μια υπέροχη βόλτα στον ήλιο!

Ακόμη ένα ποτηράκι...

Εντάξει, μην το παρακάνετε στο ποτό, όμως ένα ποτηράκι κρασί-και κατά προτίμηση το βράδυ- λέγεται πως αποτελεί ισχυρή «ασπίδα» ενάντια στις παθήσεις που προσβάλλουν την καρδιά. Έτσι, μπορείτε άφοβα να καταναλώνετε ένα ποτηράκι το βράδυ αλλά προσοχή, περιοριστείτε μόνο στο ένα...

Γελάτε, κάνει καλό!

Το γέλιο βγαίνει σε καλό και μάλιστα με «σφραγίδα» επιστημόνων. Έρευνες, απέδειξαν πως οι άνθρωποι που γελούν με την καρδιά τους, έχουν 40% λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από καρδιοπάθειες.

Ένα μήλο την ημέρα...

...τον καρδιολόγο κάνει πέρα! Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «American Journal of Clinical Nutrition», τα φλαβονοειδή που εμπεριέχονται στο μήλο, μειώνουν τη βλάβη που προκαλεί η χοληστερόλη LDL στα αγγεία. Aρα, είχε κάποια βάση η παροιμία...

Σοκολάτα: η θαυματουργή

Ιδιότητες παρόμοιες με αυτές του κόκκινου κρασιού, έχει και η σοκολάτα και πιο συγκεκριμένα, η μαύρη. Προτιμήστε μια σοκολάτα, με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο, και προστατέψτε την καρδιά σας από κάθε είδους απειλές. Προσοχή, όμως μην το παρακάνετε. Μερικά κομματάκια σοκολάτας αρκούν για να μειωθεί σημαντικά η χοληστερόλη.

Fast food με... καρύδια!

Κάθε φορά που καταναλώνουμε fast food, η καρδιά μας υποφέρει από τις μεγάλες ποσότητες λιπαρών ουσιών που εισβάλλουν στον οργανισμό μας. Και επειδή όλοι μας, λίγο έως πολύ, καταφεύγουμε που και που στα fast food γεύματα, ένα «μυστικό» είναι να φάμε αμέσως μετά μια χούφτα καρύδια για να εξισορροπήσουν το λιπαρό γεύμα και να ενισχύσουμε τη δράση των αιμοφόρων αγγείων.