Τα 8 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε στο γυμναστήριο

ta-8-pragmata-pou-den-prepei-na-kanete-sto-gumnastirio-pragmata-pou-den-prepei-na-kanete-sto-gumnastirio

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012

Όπως σε κάθε χώρο όπου αλληλεπιδρούν αρκετοί άνθρωποι, έτσι και στα γυμναστήρια ισχύουν μερικοί άτυποι κανόνες που εξασφαλίζουν της σωστή λειτουργία τους.

Ίσως να μη μπορείτε να φανταστείτε ότι ακόμη και στο γυμναστήριο υπάρχουν μερικοί κανόνες συμπεριφοράς. Όπως σε κάθε χώρο όπου αλληλεπιδρούν άνθρωποι, έτσι κι εκεί, ισχύουν μερικοί άτυποι κανόνες που εξασφαλίζουν της σωστή λειτουργία του γυμναστηρίου.

Το πιθανότερο είναι να ξέρετε τι μπορείτε να κάνετε στο γυμναστήριο. Ξέρετε όμως και τι ΔΕΝ πρέπει να κάνετε; Ακολουθούν 8 συμβουλές που θα πρέπει να αποφεύγετε, αν θέλετε όλα να είναι ευχάριστα κατά την παραμονή σας σε αυτό το χώρο...

1. Μην κάνετε «κατάληψη» στα όργανα

Θυμηθείτε, το γυμναστήριο είναι ένας κοινόχρηστος χώρος. Αν κάποιος θέλει να κάνει εναλλάξ μαζί σας κάποιο όργανο, αφήστε τον / την. Τα όργανα δεν είναι ιδιοκτησίας σας και όπως κι εσείς, έτσι κι άλλοι θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν.

2. Μην αφήνετε λερωμένα τα όργανα

Τίποτα δεν είναι πιο άσχημο και ανθυγιεινό, από το να κάθεστε σε ένα όργανο που είναι κερωμένο με τον ιδρώτα κάποιου άλλου. Φροντίστε λοιπόν κι εσείς να αφήνετε καθαρά τα όργανα αφού τα χρησιμοποιείτε. Τοποθετήστε μια πετσέτα κάτω από το μηχάνημά / πάγκο πριν αρχίσετε να κάνετε ασκήσεις. Αν ξεχάσετε, καθαρίστε το αφού τελειώσετε τη χρήση του.

3. Μην ξεχνάτε να βάζετε τα βάρη στη σωστή τους θέση

Ξέρετε πόσο ενοχλητικό είναι όταν δεν μπορείτε να βρείτε κάτι στο σπίτι σας. Έτσι κάπως θα νιώθουν και οι άλλοι, αν αφήνετε τα βάρη όπου θέλετε και όχι στη θέση τους. Να είστε διακριτικοί και τυπικοί και όταν τελειώνετε, να τοποθετείτε τα βάρη ή άλλο εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε, στην κατάλληλη θέση.

4. Μη ρίχνετε κάτω τα βάρη

Να είστε διακριτικοί και να σέβεστε τους γύρω σας. Όταν ρίχνετε κάτω τα βάρη σας αφού τελειώσετε μια άσκηση, ο ήχος και η δόνηση μπορεί να ενοχλήσουν τους γύρω σας και να μην τους επιτρέπουν να συγκεντρωθούν. Επίσης, με το να ρίχνετε κάτω τα βάρη, έχετε περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστείτε ή να τραυματίσετε άλλους.

5. Μην είστε κακοί/ές

Το γυμναστήριο είναι ήδη ένα «δυσάρεστο» μέρος για πολλούς ανθρώπους, μεγεθύνει στα μάτια τους τις αδυναμίες τους και του κάνει να νιώθουν αμήχανα. Το τελευταίο πράγμα που θέλουν αυτοί οι άνθρωποι, είναι λοιπόν να ακούσουν κάποιον να τους κάνει παρατηρήσεις ή να τους πειράζει. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο καθένας πηγαίνει στο γυμναστήριο για να βελτιώσει την υγεία και την εμφάνισή του, γι’ αυτό πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους άλλους με τον τρόπο που θα θέλαμε να μας συμπεριφέρονται και αυτοί.

6. Μην εισβάλετε στο χώρο του άλλου

Το γυμναστήριο μπορεί να είναι ασφυκτικά γεμάτο κάποιες ώρες ή μέρες, ειδικά νωρίς το πρωί ή μετά τη δουλειά. Δε γίνεται να υπάρχει άπλετος χώρος αποκλειστικά για εσάς, για να κάνετε ό, τι θέλετε, γι’ αυτό σεβαστείτε το χώρο των άλλων αν, αν θέλετε να σέβονται και οι άλλοι τον δικό σας. Προσπαθήστε να βρείτε ένα σημείο για να κάνετε τις ασκήσεις σας χωρίς να ενοχλείτε ή να σας ενοχλούν και αν δε μπορέσετε, κάντε μια άλλη άσκηση ή περιμένετε υπομονετικά.

7. Μη μιλάτε στο κινητό σας

Τίποτα δεν διαταράσσει την ηρεμία του γυμναστηρίου περισσότερο από ό, τι καθένας που μιλάει στο κινητό του μπροστά σε πλήθος κόσμου. Εάν πρέπει να απαντήσετε σε ένα σημαντικό τηλεφώνημα, καλύτερα βγείτε έξω από το χώρο, ώστε και να ακούτε καλύτερα και να μην ενοχλείτε τους άλλους.

8. Μην είστε «ξερόλας»

Πολλοί άνθρωποι έχουν διαφορετικό τρόπο ή ρυθμό για να κάνουν κάθε τι. Μην διακόπτετε λοιπόν την προπόνηση κάποιου για να του πείτε ότι κάνει λάθος την άσκηση, ή ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό. Εάν ανησυχείτε ότι κάποιος κάνει κάτι επικίνδυνο, αναζητήστε έναν γυμναστή και μιλήστε σε εκείνον. Δεν είναι δουλειά σας να είστε «αστυνομικός» του γυμναστηρίου.