Πώς μπορεί η πρωτεΐνη να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος

proteini

Το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά είναι πρωτεϊνούχες τροφές που, σύμφωνα με τη νέα έρευνα, βοηθούν στην απώλεια βάρους

ΤΡΙΤΗ, 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Νέα έρευνα δίνει στοιχεία για το πώς το χτίσιμο των μυών βοηθά να νιώθουμε πιο χορτάτοι και να κρατήσουμε τα κιλά μακριά.

Πιθανόν να μην έχετε ακούσει ποτέ για τη φαινυλαλανίνη και τι είναι. Η αλήθεια είναι, όμως, πως σύμφωνα με τους ερευνητές της βρετανικής Society for Endocrinology, αποτελεί το «κλειδί» πίσω από την ικανότητα της πρωτεΐνης να προωθεί την απώλεια βάρους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τι ακριβώς είναι; Πρόκειται για ένα τελικό προϊόν που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως μοσχάρι, ψάρι, γάλα και αβγά. Φαίνεται ότι διεγείρει τις ορμόνες που τιθασεύουν την πείνα (λεπτίνη και GLP-1) και προάγει την απώλεια βάρους.

Το κρέας είναι σημαντική πηγή πρωτεΐνης

Προηγούμενες έρευνες, βέβαια, είχαν ήδη δείξει ότι οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως π.χ. η Paleo, συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Το κακό, όμως, με τη συγκεκριμένη, για παράδειγμα, ήταν ότι δύσκολα μπορούσε κάποιος να την ακολουθήσει για πολύ καιρό, αφού έπρεπε να κόψει τους υδατάνθρακες και να αυξήσει το κρέας και τη φυτική πρωτεΐνη. Πλέον, όμως, αποδεικνύεται ότι προσθέτοντας απλώς λίγη πρωτεΐνη στη διατροφή σας, μπορείτε να τονώσετε την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος, χωρίς ολοκληρωτικές διατροφικές αλλαγές.

Στο πλαίσιο της πρόσφατης μελέτης που έγινε σε ποντίκια, προκειμένου να αναλυθεί η επίδραση της φαινυλαλανίνης στην όρεξη, τις ορμόνες και την κατανάλωση θερμίδων, βρέθηκε ότι σε αυτά που δόθηκε φαινυλαλανίνη, η πρόσληψη φαγητού μειώθηκε, αυξήθηκαν τα επίπεδα της ορμόνης GLP-1 που τιθασεύει την πείνα και μειώθηκαν τα επίπεδα της γκρελίνης, γνωστής και ως «ορμόνη της πείνας», ενώ παρατηρήθηκε περισσότερη ενέργεια.

Δοκιμάστε, λοιπόν, να αυξήσετε λίγο την πρωτεΐνη στην καθημερινότητά σας και δείτε πώς η ζυγαριά θα αρχίσει να σας φέρεται καλύτερα. Κάντε κλικ εδώ για να βρείτε τις καλύτερες τροφές-πηγές άπαχης πρωτεΐνης.