Όλα τα tips για ένα τέλειο μανικιούρ

xrusa-nuxia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Δεν θέλει απαραίτητα κόπο, αλλά σίγουρα θέλει τρόπο για πιο λαμπερά αποτελέσματα στο μανικιούρ μας.

Προσοχή στα έντονα χρώματα

Δεν ταιριάζουν όλα τα έντονα χρώματα σε όλα τα χέρια Για πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες οι ροζ, βαθύ μωβ, φούξια και έντονα κόκκινες αποχρώσεις είναι ιδανικές. Αντίστοιχα, σε πιο μεσογειακά τόνους πταιριάζουν καλύτερα τα μπεζ, σοκολατί και κοραλί χρώματα. Για να είστε σίγουροι για το χρώμα, περάστε μια στρώση πάνω σε ένα κομμάτι διάφανης κολλητικής ταινίας, κολλήστε την σε ένα νύχι και τσεκάρετε το αποτέλεσμα.

Αφήστε το σχήμα των νυχιών να κολακέψει τα χέρια σας

Κοντά και τετράγωνα νύχια ή μακρυά και μυτερά; Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιο στυλ σας πηγαίνει, δοκιμάστε την ασφαλή επιλογή του οβάλ, που κολακεύει τα περισσότερα χέρια. Θυμηθείτε πως τα τετραγωνισμένα νύχια δείχνουν καλύτερα σε μακριά δάχτυλα, ενώ τα μυτερά κάνουν τα δάχτυλα να φαίνονται μεγαλύτερα.

Για μεγαλύτερη διάρκεια

Τα γυαλιστερά και περλέ βερνίκια μπορεί να κρατήσουν περισσότερο από τα ματ. Παράλληλα, διακριτικά χρώματα και τόνοι όπως τα απαλά ροζ ή λευκά κρύβουν πιο εύκολα τις γρατσουνιές και τα ξεφλουδίσματα. Για καλύτερα αποτελέσματα βάψτε τα νύχια σας με δυο λεπτές στρώσεις, αντί για μια πιο παχιά.

Μπλε και έντονα χρώματα

Τα μπλε, πράσινα, κίτρινα και άλλα «δυνατά» χρώματα έχουν επιστρέψει στη μόδα. Για να αναδείξετε τις έντονες αποχρώσεις, διατηρήστε τα νύχια σας καθαρά, περιποιημένα και φρεσκογυαλισμένα. Μην ξεχνάτε πως σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ανανεώνετε το μανικιούρ σας τακτικά, αφού όσο μεγαλώνουν τα νύχια, η αντίθεση με το φυσικό χρώμα στη βάση των νυχιών γίνεται πιο ορατή.

Τεχνητά νύχια και περίτεχνο καμουφλάζ

Τα τεχνητά νύχια μπορούν να καλύψουν αδύναμα ή τραυματισμένα νύχια, αλλά θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματία, για να έχετε τα σωστά αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται προσοχή, αφού τα τεχνητά νύχια μπορεί να προκαλέσουν ζημιά όπως να κρατήσουν υγρασία και να προκαλέσουν μόλυνση.

Διακοσμημένα νύχια

Αν δεν σας αρέσουν οι υπερβολές αλλά βαριέστε τις μονοχρωμίες, μπορείτε εύκολα να τονίσετε το look σας με μικρά στολίδια ή σχέδια στα νύχια σας. Οι επιλογές είναι τεράστιες, οπότε πειραματιστείτε! 

Μην ξεχάσετε το αντηλιακό

Οι λάμπες που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες στην περιποίηση νυχιών εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία. Η παρατεταμένη έκθεση σε αυτή μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες ή ακόμα και καρκίνο του δέρματος. Με λίγη αντηλιακή κρέμα θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Η προνοητικότητα σώζει νύχια (και νεύρα)

Πριν κάνετε το μανικιούρ σας, φροντίστε να έχετε το πορτοφόλι και τα κλειδιά σας εύκαιρα. Θα είναι λίγο δύσκολο και επικίνδυνο να σκαλίζετε στην τσάντα με το βερνίκι ακόμη υγρό στα νύχια. Τον χειμώνα μην βγάλετε το παλτό σας όταν κάνετε μανικιούρ, για να αποφύγετε τους λεκέδες από βερνίκι στα μανίκια σας αργότερα. Όταν τελειώσετε, ζητήστε ένα προστατευτικό λάδι για να μειώσετε την πιθανότητα λεκέδων.

Άμεση βοήθεια για ραγισμένα νύχια

Οι χάρτινες σακούλες του τσαγιού μπορεί να σώσουν ένα ραγισμένο νύχι, παρέχοντας την απαραίτητη υποστήριξη μέχρι να μεγαλώσει. Σε ένα καθαρό νύχι βάλτε μια πρώτη στρώση βερνικιού και αφήστε το να στεγνώσει. Στη συνέχεια βρέξτε μια λωρίδα από τη σακούλα του τσαγιού με το ίδιο βερνίκι και τυλίξτε το γύρω από το ραγισμένο νύχι. Αφού λειάνετε τις ατέλειες με μια λίμα, βάλτε άλλη μια στρώση βερνικιού.

Καταπολεμήστε του φυσικούς εχθρούς του μανικιούρ

Οι δουλειές στο σπίτι γρήγορα μπορεί να καταστρέψουν το μανικιούρ, οπότε, τα γάντια θα πρέπει να γίνουν ο καλύτερός σας φίλος. Χρησιμοποιήσετε ένα κουτάλι για να βγάλετε αυτοκόλλητες ετικέτες και να ανοίξετε κουτάκια αναψυκτικών.

Προλάβετε τις λοιμώξεις των νυχιών

Είναι δεδομένο ότι κάθε επαγγελματίας στην περιποίηση νυχιών καθαρίζει και απολυμαίνει τα εργαλεία του μετά από κάθε χρήση. Εάν ωστόσο νιώσετε φαγούρα ή καούρα κατά τη διάρκεια του μανικιούρ, μη διστάσετε να πείτε κάτι αμέσως. Στην περίπτωση που τα νύχια ή τα δάχτυλα σας κοκκινίσουν ή κάνουν πληγές απευθυνθείτε σε γιατρό, καθώς μπορεί να πρόκειται για μόλυνση.