Πώς να έχουμε τέλειο, λαμπερό δέρμα όταν βγάζουμε selfies

selfies1
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Υπερβολικό μακιγιάζ; Πούδρα σε πολλαπλές επιστρώσεις; Πόζα σε μίμηση πάπιας; Όχι πια. Aλήθειες, μυστικά και ψέματα, για την τέλεια, selfie ομορφιά και την απόλυτη ματαιοδοξία. Κόκκινες καρδούλες, like, share. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Χωρίς φίλτρο
Δεν χρειάζεται να υπερβάλλουμε για να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή μας. Ούτε να πειραματιζόμαστε με φίλτρα, να δοκιμάζουμε τον αντικατοπτρισμό μας σε ασπρόμαυρο φιλμ, σε έγχρωμο, υποφωτισμένο.

Χωρίς μακιγιάζ
Δεν χρειάζεται να είσαι μοντέλο για να γνωρίζεις τις σωστές γωνίες του προσώπου. Παίζεις στον καθρέφτη, με το κινητό, βλέπεις το αποτέλεσμα, διορθώνεις και επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία. Μέχρι να την τελειοποιήσεις.

Χωρίς φλας
Χαμογελάστε. Με τα μάτια. Πείτε cheese. Στο Instagram, στο Facebook και παντού. Ομορφιά χωρίς φίλτρο. Δοκιμάστε μια μάσκα. Αφήστε την στο δέρμα σας για 10 λεπτά. Επενδύστε σε μια ενυδατική που φωτίζει το πρόσωπο. Στιγμιαία. Τονίστε τα μήλα σας, βάλτε concealer κάτω από τα μάτια, πάνω από το χείλος, ρουζ στα βλέφαρα. Kαι μετά καθήστε στο φως. Στο παράθυρο. Βρείτε τον ήλιο. Ακολουθήστε τον με τα μάτια ανοιχτά. 

Συμβουλές από τις μούσες των selfies
Η Doutzen Kroes λέει να φροντίζουμε να έχουμε (πάντα) το φως μπροστά μας. Ποτέ πίσω μας. Η Miranda Kerr μάς προτείνει να μην κοιτάζουμε κάτω, η Adriana Lima μάς συμβουλεύει να γέρνουμε ελαφρώς το κεφάλι προς τα αριστερά ή τα δεξιά, αλλά εκείνη που μάλλον έχει βρει το νόημα είναι η Karlie Kloss. Κλείνει τα μάτια, στέλνει φιλιά και αγάπη, δηλώνει ερωτευμένη με την κάμερα. Αγάπη; Ναρκισσισμός; Εγωκεντρισμός; Me, myself and I. 

H Gigi Hadid επιδιώκει να βγάζει selfies κοντά σε παράθυρα, «για το φως», όπως λέει. 

H Doutzen Kroes αποφεύγει το υπερβολικό μακιγιάζ και προτιμά την φυσική ομορφιά, χωρίς φίλτρα.

Η Karlie Kloss, αν και το απόλυτο σούπερ μοντέλο, προτιμά να αλλάζει, να τσαλακώνει την εικόνα της, να παίζει με την κάμερα, ακόμη και με αυτή που κρύβει το κινητό της και να μοιράζεται κάθε πόζα στο λογαριασμό της στο Instagram. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com
www.thesandytimes.gr
www.sandytimes.gr